چین تدابیر امنیتی در منطقه مرزی تبت را برای مقابله با تهدیدات تروریستی و جدایی طلبی تشدید کرد. به نقل از صدا نیوز، این اقدام در پی درخواست پکن در ماه دسامبر از همسایه جنوب شرقی خود صورت گرفته که طی آن پکن از هند خواست تا از پیچیده کردن مناقشه بر سر بازدید یکی […]
چین تدابیر امنیتی در منطقه مرزی تبت را برای مقابله با تهدیدات تروریستی و جدایی طلبی تشدید کرد.
به نقل از صدا نیوز، این اقدام در پی درخواست پکن در ماه دسامبر از همسایه جنوب شرقی خود صورت گرفته که طی آن پکن از هند خواست تا از پیچیده کردن مناقشه بر سر بازدید یکی از مقامات عالی مذهبی تبعیدی از یک منطقه مرزی پرهیز کند.
دو کشور هند و چین در سال ۱۹۶۲ جنگ مرزی کوچکی را تجربه کردهاند.
پکن دالایی لاما، رهبر معنوی در تبعید تبتیها را به چشم یک جدایی طلب خطرناک میبیند. این برنده جایزه صلح نوبل که میگوید تنها خواهان خودمختاری وطنش است در سال ۱۹۵۹ پس از شورشی نافرجام علیه چین به هند گریخت.
در این میان در روزنامههای چینی آمده است که “تغییراتی در قوانین نقاط مرزی چون تبت با هدف مبارزه با فعالیتهای احتمالی تروریستی صورت خواهد گرفت”.
بنابراین این گزارشها این اقدام خروجی مرزها و مناطق تجاری را به میزان قبل کاهش میدهد و دولت کوچک این منطقه را مسئول اخطار به پلیس جهت کمک به برقراری نظم در مرز میکند.
در این میان باژو، معاون رئیس پلیس دفاع مرزی منطقه در این باره توضیح میدهد: ضرورت مقابله با جدایی طلبی، اغتشاش، مهاجرت غیرقانونی و تروریسم هر روز در این مناطق پررنگتر میشود چراکه اقتصاد تبت درهای خود را به روی جهان باز میکند.
ایسنا نوشت: گروههای حقوق بشری میگویند، چین اقداماتش در این منطقه سنتهای مذهبی و فرهنگی تبتیها را زیر پا میگذارد؛ اتهامی که پکن آن را رد و ادعا میکند نیروهایش در سال ۱۹۵۰ تبت را “آزاد” کردهاند.