یک پایگاه خبری تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، روسیه و کره شمالی را اقدام جنگی و سناریوی پنتاگون برای شروع جنگ جهانی سوم با استفاده از تسلیحات هستهای توصیف کرد. در لایحه کنگره که به امضای ترامپ رسیده است، بهترتیب بحث حمایت تهران از تروریسم، دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا […]
یک پایگاه خبری تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، روسیه و کره شمالی را اقدام جنگی و سناریوی پنتاگون برای شروع جنگ جهانی سوم با استفاده از تسلیحات هستهای توصیف کرد.
در لایحه کنگره که به امضای ترامپ رسیده است، بهترتیب بحث حمایت تهران از تروریسم، دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا و همچنین آزمایشهای موشکهای قارهپیمای کره شمالی لحاظ شدهاند.
بهانههای ساختگی آمریکا برای تحریم ایران
گلوبال ریسرچ نوشت که بهانههای مطرحشده در این لایحه در ارتباط با تحریم ایران و روسیه تا حد زیادی ساختگی و دروغ است آن هم در شرایطی که حامی اصلی تروریسم اسلامی، اطلاعات آمریکا است.
بر این اساس، در حالی که چین در بسته تحریمهای جدید کنگره آمریکا در نظر گرفته نشده است اما واشنگتن رسماً در اوایل ماه جولای سال جاری میلادی تأکید کرد که در واکنش به تجارت روزافزون دوجانبه چین با کره شمالی، پکن را نیز تحریم خواهد کرد.
گلوبال ریسرچ در ادامه نوشت که آنچه بدیهی است، این است که واشنگتن یک بسته تحریمی هماهنگ را انتخاب کرده است که این بسته با دستور کار نظامی آمریکا در عرصه جهانی ارتباطی نزدیک دارد و سؤالی که مطرح میشود این است که؛ آیا این تحریمها مقدمهای برای اقدام نظامی به حساب میآیند یا خیر؟
بر این اساس، از دیدگاه سیاست خارجی آمریکا، کشورهای چین، روسیه و ایران یک قالب ژئوپولیتیک را تشکیل میدهند. چین و روسیه عضو سازمان همکاری شانگهای و بهعبارتی متحدان در زمینه تجاری و انرژی و همکاریهای نظامی هستند و ایران نیز قرار است به عضو کامل این سازمان تبدیل شود.
تحریمهای اقتصادی علیه این سه کشور از سوی آمریکا با برنامهریزیهای نظامی و اطلاعاتی آنها مرتبط است و این بسته تحریمی از بسیاری از جهات بهدلیل کاهش اعتبار قوانین بین المللی، یک اقدام جنگی محسوب میشود.
کشورهای روسیه و چین یک توافق طولانیمدت در زمینه همکاریهای نظامی با یکدیگر دارند و بر اساس اعلام رسانههای خبری غربی، یک ماه پیش از اقدام نمایندگان کنگره آمریکا در تصویب بسته تحریمها، پکن و مسکو نقشه راه همکاریهای نظامی را برای سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ میلادی امضا کردند که امضای این توافق بهمعنای واکنش به تهدیدات ناتو و آمریکا از جمله رژیم تحریمهای آمریکا است.
همکاری روسیه، چین و کره شمالی
از طرف دیگر، روسیه و چین با کره شمالی، توافقنامه همکاریهای اقتصادی و دفاعی دارند. روسیه در نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی، توافقی را بهمنظور جلوگیری از فعالیتهای خطرناک نظامی با کره شمالی امضا کرد که این توافق تا حد زیادی علیه نظامی شدن شبهجزیره کره به امضا رسید.
چین نیز یک توافق همکاری دوجانبه نظامی با کره شمالی دارد که این توافق بخشی از پیمان دوستی همکاری و کمک دوجانبه کره شمالی و چین در سال ۱۹۷۹ میلادی به حساب میآید.
تحریمهای آمریکا نهتنها علیه ایران، روسیه، کره شمالی و چین است بلکه بهمعنای تحریم کشورهایی است که طرف مقابل قراردادهای همکاریهای نظامی و سرمایه گذاری و توافقهای تجاری با ایران، روسیه، کره شمالی و چین قرار دارند.
بر اساس این گزارش، تحریمهای آمریکا همچنین باعث تضعیف اتحادیه اروپا میشود بهخصوص در زمینه فروش گاز طبیعی روسیه به اتحادیه اروپا، این امر به این معناست که کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز که در تعامل تجاری با روسیه هستند، هدف تحریمهای آمریکا قرار خواهند گرفت.
در ادامه این گزارش نوشته شده است که بسته تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، روسیه، کره شمالی و چین بهمعنای حمایت از استقرار نظامی آمریکا و متحدانش در مناطق کلیدی جهان است، مناطقی مانند؛
اروپای شرقی و اسکاندیناوی و بالکان (علیه روسیه)
قفقاز (علیه روسیه و ایران)
سوریه و عراق (علیه ایران و روسیه)
نظامی کردن شرایط در خلیج فارس (علیه ایران)
دریای جنوبی چین، تنگه تایوان (علیه چین بهعنوان بخشی از محور آسیا)
آسیای شرقی و شبهجزیره کره از جمله استقرار سامانه موشکی «تاد» (علیه کره شمالی، چین و روسیه).
گلوبال ریسرچ در پایان گزارش خود نوشت از دیدگاه استراتژیک میتوان گفت که سناریوی جنگ جهانی سوم پنتاگون با استفاده از تسلیحات هستهای، شامل این چهار کشوری میشود که در حال حاضر هدف تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند.
این خبر در شرایطی منتشر میشود که مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۹ رأی موافق در مقابل ۳ رأی مخالف، بسته جدید تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی را تصویب کرد و این طرح تحریمها با امضای ترامپ وضعیت قانونی به خود گرفت.
منبع : تسنیم