از نظر حقوقی، این تحرکات نقض مفاد توافقنامه جدایی است که در ۳۱ مه ۱۹۷۴ و با قطعنامه شماره ۳۳۸ سازمان ملل متحد که توقف اقدامات نظامی در تمام جبههها از جمله جبهه جولان را تصریح میکند، در تناقض است.
به گزارش نبأخبر،همزمان با تداوم جنگ در جبهههای لبنان و نوار غزه منابع رسانهای از تحرکات بیسابقه ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرز سوریه و جولان اشغالی پرده برداشتند.
در شرایطی که توجهها به حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و لبنان و حملات تقریباً بدون توقف به دمشق معطوف شده است، مناطق نزدیک به خط آتشبس در جولان اشغالی در جنوب سوریه شاهد گسترش تحرکات اشغالگران بوده است؛ طوریکه اهالی منطقه آن را «بیسابقه» توصیف میکنند.
در همین راستا، شبکه الجزیره به نقل از «عمر محمد» یکی از ساکنان «القنیطره» گزارش داد: هرکس دوربین به همراه داشته باشد یا بخواهد به مرز نزدیک شود، دستگیر میشود و اهالی القنیطره هدف ارتش رژیم اشغالگر قرار میگیرند.
وی افزود: استان القنیطره در مرز با فلسطین اشغالی شاهد نفوذ مکرر تانکهای اسرائیلی است که از خط تقسیم جولان اشغالی سوریه عبور کرده و در روستاهای حومه القنیطره مانند روستاهای «کودنه» و «حضر» مستقر شدهاند و خاکریزهای جدیدی را در منطقه ایجاد کردهاند.
منابع مستقر در القنیطره فاش کردند که رژیم صهیونیستی شروع به ساخت جادهای در ۲۰۰ متری غرب شهر «عین التینه» به سمت روستای حضر کرده است و همچنین حضور خود را در اطراف جاده تقویت کرده و به عمد مزارع و باغات را میسوزاند تا عملیات حفاری را تسهیل کند.
طبق این گزارش، در نتیجه عملیات مسطح سازی انجام شده توسط ارتش رژیم صهیونیستی مردم قنیطره منبع درآمد خود را از دست دادهاند، زیرا کشاورزی و دامداری برای آنها حرفه اولیه است. محمد میگوید که خانوادهاش حدود ۳۰۰ دونم (یک دونم برابر با هزار متر مربع) از زمینهای مجاور مرز را از دست داده است و این اتفاق برای بسیاری از خانوادهها نیز رخ داده است.
«لمیس ابو عساف» روزنامه نگار سوری حاضر در جولان اشغالی در این باره گفت: اسرائیل در تلاش است شهرک سازی خود را در مناطق بسیار استراتژیک به دلیل نزدیکی به مرزهای سوریه مانند «کتسرین»، «مجدل شمس»، «عین زیفان» و «نفی آتیف» تشدید کند.
به نظر میرسد این تحرکات طبق ادعای صهیونیستها تنها به حضور نظامی برای تامین امنیت مرزها محدود نمیشود و ابو عساف در مصاحبه خود با الجزیره اعلام کرد که طی ماههای گذشته رژیم اشغالگر تلاش کرده است تا تعداد شهرکنشینان در منطقه بیش از دو برابر افزایش یابد و علاوه بر آن، سرمایه گذاریهای خود را تشدید کرده و بودجههای کلانی را برای توسعه زیرساختها و خدمات در شهرکها تخصیص داده است و علاوه بر آن تصرف زمینهای کشاورزی و صنعتی را نیز افزایش داده است.
ابو عساف ادامه داد: دولت سوریه در امتداد خط آتشبس حضور نظامی دارد و هدف آن مقابله با هرگونه تجاوز یا مداخله احتمالی اسرائیل است، اما این حضور به دلیل اوضاع داخلی سوریه و بحرانهای انباشتهای که دمشق با آن مواجه است محدود شده است.
الجزیره در این باره نوشت: از نظر حقوقی، این تحرکات نقض مفاد توافقنامه جدایی است که در ۳۱ مه ۱۹۷۴ و با قطعنامه شماره ۳۳۸ سازمان ملل متحد که توقف اقدامات نظامی در تمام جبههها از جمله جبهه جولان را تصریح میکند، در تناقض است.