به نقل از صدا نیوز ، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد پیشرفت شگفتانگیزی در درمان سرطان رقم زدهاند.هفته گذشته، محققان خلاصهای از یافتههای خود را منتشر کردند که نتیجهگیری کرد که استفاده از “دو عامل تحریککننده سیستم ایمنی” تقریبا همه موشهای مبتلا به سرطان تومور(لنفوم) را درمان کرد. ۸۷ مورد از ۹۰ مورد با تزریق […]
به نقل از صدا نیوز ، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد پیشرفت شگفتانگیزی در درمان سرطان رقم زدهاند.هفته گذشته، محققان خلاصهای از یافتههای خود را منتشر کردند که نتیجهگیری کرد که استفاده از “دو عامل تحریککننده سیستم ایمنی” تقریبا همه موشهای مبتلا به سرطان تومور(لنفوم) را درمان کرد. ۸۷ مورد از ۹۰ مورد با تزریق اول و ۳ مورد دیگر با دومین تزریق واکسن بهبود یافتند.
اکنون محققان آزمایشات انسانی را آغاز کردهاند که شامل ۱۵ بیمار مبتلا به لنفوم با درجه پایین میباشند.
در حالی که سرطان در سه موش عود کرد، تومورها دوباره پس از درمان دوم با استفاده از این روش از بین رفتند.
روش درمان، ترکیبی از مولکولهای ساخته شده است که در حال حاضر در آزمایشات بالینی مورد آزمایش قرار میگیرد تا ایمنی آن را تایید کنند.
سیستم ایمنی بدن توانایی از بین بردن تومورها را دارد، اما در برابر سرطان، به افزایش قدرت قابل توجهی نیاز دارد.
گروهی از محققان دانشگاه استنفورد حدود ۲۰ مولکول و چندین آنتیبادی را روی موشها آزمایش کردند تا ببینند کدامشان، سلولهای ایمنی را فعال میکنند و به آنها در از بین بردن تومور کمک میکنند. ظاهرا آنها ترکیبی قوی پیدا کردهاند.
محققان ابتدا با تزریق سلولهای سرطانی در زیر پوست موشها موجب ایجاد تومور شدند. پس از تزریق ترکیبهای مختلفی از مولکولها بر روی آنها، یک ترکیب، بهترین نتایج را نشان داد.
این ترکیب شامل “CpG”، یک قطعه از دی.ان.ای و یک آنتیبادی علیه پروتئین سلول ایمنی موسوم به “OX۴۰” است.
دکتر “رونالد لوی” استاد انکولوژی دانشگاه استنفورد گفت: وقتی ما از این دو عامل استفاده میکنیم، میبینیم که تومورها در سراسر بدن از بین میروند.
طبق گفته وی، مولکولها به طور خودکار تقریبا هیچ تاثیری ندارند. با این حال، هنگام تزریق در ترکیب، تومورهای موش در کمتر از ۱۰ روز ناپدید شدند. سپس در کمتر از ۲۰ روز، حتی تومورهایی که تحت تزریق مستقیم مولکولها قرار نگرفته بودند نیز ناپدید شدند.
در موشهایی که دو نوع تومور داشتند، تزریق ترکیب به یکی از تومورها ضمن از بین بردن آن، مانع رشد دومی نیز شد.
این ترکیب همچنین ظهور تومورهای جدید سینه را متوقف کرد.
محققان دریافتند درمان نخستین تومور، باعث جلوگیری از ایجاد تومورهای آینده شد و عمر حیوانات را افزایش داد.
محققان بر این باورند که واکسن سرطانی که آنها کشف کردهاند، مقرون به صرفه است، زیرا تنها یک تزریق برای فعال کردن سیستم ایمنی بدن علیه همه تومورها کافی است.
در حال حاضر یکی از دو عامل برای آزمایش روی انسان تایید شده است. عامل دیگر نیز در سایر آزمایشات بالینی غیرمرتبط مورد آزمایش قرار گرفته است.
اکنون یک آزمایش بالینی برای بررسی میزان اثربخشی درمان دو عامل در ۱۵ نفر مبتلا به لنفوم درجه پایین در حال انجام است.
میزان موفقیت ۹۷ درصدی در موشهای آزمایشگاهی، دکتر “لوی” را متقاعد کرده است که درمان میتواند برای نابودی بسیاری از انواع تومورها موثر باشد.
وی گفت: فکر نمیکنم واکسن، محدود به نوع تومور باشد و ما میتوانیم هر نوع توموری را درمان کنیم.
وی امیدوار است که به زودی در عوض جراحی تومور، این واکسن در افراد مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار گیرد.
مبارزه با این بیماری با پیشرفت در روشهای تشخیص سرطان و تعداد بیشتری از مطالعات که به دنبال کشف علت سرطان هستند، در حال پیشرفت است. با این حال، کار بر روی واکسن سرطان ممکن است مهمتر از همه چیز باشد، زیرا این پتانسیل را دارد که در نهایت جهان را از شر این بیماری مهلک نجات بخشد.
به این ترتیب، اگر درمان موفق باشد، میتواند عود سرطان را محدود کرده و تحت کنترل درآورد.