چرا آمریکا بدنبال جنگ تجاری با چین است؟

به نقل از صدا نیوز ، به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن، یک مسئول بلندپایه چینی یکشنبه هشدار داد چین در مقابل تهدید‌های آمریکا در زمینه تجاری بیکار نخواهد نشست. ژانگ یسویی Zhang Yesui سخنگوی مجمع ملی خلق چین در آستانه گشایش نشست سالانه پارلمان چین گفت: «چین خواهان جنگ تجاری با آمریکا نیست […]

به نقل از صدا نیوز ، به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن، یک مسئول بلندپایه چینی یکشنبه هشدار داد چین در مقابل تهدید‌های آمریکا در زمینه تجاری بیکار نخواهد نشست.
ژانگ یسویی Zhang Yesui سخنگوی مجمع ملی خلق چین در آستانه گشایش نشست سالانه پارلمان چین گفت: «چین خواهان جنگ تجاری با آمریکا نیست اما اگر آمریکا تدابیری ­اتخاذ کند که به منافع چین ضربه بزند، چین دست روی دست نخواهد گذاشت و تدابیر لازم را اتخاذ خواهد کرد.»

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا جمعه با تهدید شرکای تجاری آمریکا به «مالیات متقابل» روی واردات آنها، پس از هدف گرفتن واردات فولاد و آلومینیوم، گام دیگری در جهت جنگ تجاری برداشت.وی پیش‌ از آن در توئیتی اعلام کرده بود: «جنگ‌های تجاری خوب هستند و برنده شدن در آنها ساده است.»به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، ژانگ یسویی که خود زمانی سفیر چین در آمریکا بود در پاسخ به پرسشی درباره این تهدیدها، باز شدن فزاینده بازارهای دو کشور را خواستار شد.شنبه، وانگ یی وزیر امور خارجه چین مجازات‌های آمریکا را بر صادرات فولاد دیگر کشورها که به اسم امنیت ملی به اجرا گذاشته می شود، «بی پایه و اساس» توصیف کرده بود.وی گفت: «این تنها چین نیست که فکر می کند این تصمیم غیرمنطقی است. بسیاری از کشورهای اروپایی و کانادایی همگی می گویند که نمی توانند آن را بپذیرند.»
ژانگ یوسویی Zhang Yesui سخنگوی مجمع ملی خلق چین در آستانه گشایش نشست سالانه پارلمان چین گفت: «چین خواهان جنگ تجاری با آمریکا نیست، اما اگر آمریکا تدابیری اتخاذ کند که به منافع چین ضربه بزند، چین دست روی دست نخواهد گذاشت و تدابیر لازم را اتخاذ خواهد کرد.»
در همین حال وزیر خارجه چین روز شنبه در اظهاراتی که از سوی رسانه های دولتی این کشور نقل شد با انتقاد از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم به این کشور، این اقدام را «بی پایه و اساس» خواند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، وانگ یی وزیر امور خارجه چین گفت «اقدام آمریکا برای تحریم صادرات فولاد و آلومینیوم دیگر کشورها به نام آسیب زدن به امنیت ملی این کشور، بی پایه است.»
اظهارات وانگ در مصاحبه با نشریه تجاری چین در حاشیه نشست مشورتی سیاسی حزب کمونیست چین صورت گرفت که قرار است آخر هفته نشست سالانه ملی خود را در پکن برگزار کند.
وانگ گفت «تنها چین این اقدام آمریکا را غیر منطقی نمی داند بلکه­ بسیاری از کشورهای اروپایی و کانادا نیز همگی اعلام کرده اند که نمی توانند آن را بپذیرند.»
ترامپ روز پنجشنبه از تصمیم خود برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و تعرفه ده درصدی بر واردات آلومینیوم به آمریکا خبر داد که به دنبال آن موج انتقادات و عصبانیت مقامات کشورهای مختلف و همچنین نگرانی ها از ایجاد یک جنگ تجاری جهانی به دنبال این اقدام دولت آمریکا به راه افتاد.
هفته گذشته نیز «هوا چونینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت پکن امیدوار است آمریکا ذهنیت و برداشت های خود را که متعلق به دوره جنگ سرد هستند کنار بگذارد و بتواند اهداف روشن توسعه چین را به درستی و هدفمندانه ببیند.
هوا گفت: «ما شاهد بوده ایم که برخی مقامات نیروهای مسلح آمریکا به صورت دوره ای اظهاراتی مبتنی بر حدس و گمان در مورد تهدیدها علیه این کشور از سمت چین بیان کرده اند. این در حالی است که اهداف و مقاصد راهبردی چین کاملا شفاف هستند، توسعه در کشور ما با هدف تضمین رفاه مردم در کنار حفظ صلح و ثبات سراسر جهان صورت می گیرد. ما امیدواریم آمریکا ذهنیت جنگ سرد خود را کنار بگذارد.»
وی افزود آمریکا بزرگترین نیروی نظامی جهان است و بیشترین بودجه نظامی را نیز دارد و با وجود آنکه بودجه نظامی این کشور به تنهایی بیشتر از مجموع بودجه دفاعی شش کشور بعد از آن است، واشنگتن هنوز ادعا دارد دیگر کشورها برای آن تهدید محسوب می شوند.

چرا آمریکا بدنبال جنگ تجاری با چین است؟
استیو بنن استراتژیست سابق دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با سایت جی کیو تاکید کرد: آمریکا باید برای حفظ جایگاه خود به عنوان ابرقدرت دنیا باید با ظهور چین به عنوان قدرت اقتصادی جدید و نیز ایجاد محور جدید ایران، چین و ترکیه مقابله کند.
بنن در مصاحبه با این پایگاه اینترنتی به سوالات زیر پاسخ داد:
سوال: شما به صراحت گفته اید درباره ترقی چین نگران هستید و از آمریکا خواسته اید با نفوذ جهانی چین مقابله کند در واقع چیزی شبیه به جنگ سرد. آیا به نوعی از چین متنفر هستید؟
استیو بنن: چین دیرزمانی است که با آمریکا وارد جنگ اقتصادی شده است و ما به تازگی مقابله با آن را آغاز کرده ایم. در سیاست های ترامپ- البته اگر به طور کامل اجرایی شوند- توجه ویژه ای به این موضوع شده است تا بتوانیم توازن را برقرار کنیم.
من به فرهنگ چین علاقه دارم. چین را خیلی دوست دارم. یکی از علت هایی که به ناوگان نیروی دریایی آمریکا مستقر در اقیانوس آرام ملحق شدم این بود که از همان جوانی بسیار بسیار به آسیا علاقه مند بودم.
یکی از مهمترین موضوعات در زندگی من -برای نخستین بار به عنوان یک افسرنیروی دریایی- پهلو گرفتن در هنگ کنگ در سالهای ۱۹۷۷ و ۱۹۷۸ بود. سفر به هنگ کنگ یکی از تجربه های بسیار جالب در زندگی من بود. من در چین زندگی کرده ام و در واقع در این کشور شرکت هایی دارم. من فرهنگ چین را مطالعه کرده ام و آن را دوست دارم. با وجود این اختلافات بسیار زیادی با رژیمی دارم که این کشور را اداره می کند. اما بسیار بسیار زیاد به مردم چین علاقه مند هستم.
سوال: گزارش شده است که شما رژیم چین را با مراحل اولیه آلمان نازی مقایسه کرده اید. آیا این گزارش ها صحت دارند؟ آیا آنها دیدگاه شما را منعکس کرده اند؟
استیو بنن: جان کندی نوشت چرا انگلیس درباره تعجب مردم درباره آنچه که آلمان ها انجام دادند، بی تفاوت است؟ حال چرا آمریکا اینگونه (نسبت به چین) بی تفاوت است؟
اگر به صحبت های شی جی پینگ رئیس جمهور چین در نوزدهمین سخنرانی حزبی اش گوش کنید، که سخنرانی سه ساعت و نیم بوده است، هیچ موضوع خوشحال کننده ای در کل آن وجود ندارد. همانطور که وی توضیح داد اگر چینی ها برنامه های خود را برای پنج تا ده سال آینده اجرا کنند، دیگر آمریکا نمی تواند ابرقدرت دنیا باشد. با وجود این ما بی تفاوت هستیم و اجازه می دهیم چنین اتفاقی رخ دهد.
سوال: می دانم یکی از کتاب هایی که به آن علاقه دارید تاریخ جنگ های پلوپونزی (مجموعه ای از هشت کتاب تاریخ نگاری است که رویدادهای جنگ میان اتحاد پلوپونزی و اتحاد دالیان را که از سال ۴۲۱ تا ۴۰۴ پیش از میلاد روایت می کند)نوشته توسیدید است. زمانی که به ظهور و افول قدرت ها فکر می کنید،‌ آیا درباره آغاز جنگ میان چین و آمریکا که آمریکا بازنده آن است، نگران هستید؟
استیو بنن: فکر نمی کنم چنین اتفاقی رخ دهد. در کل باید در نظر داشت در فرضیه ظهور قدرت و افول قدرت این پیش فرض وجود دارد که قدرت برتری که در حال افول است، همچنان این روند افول را ادامه می دهد.
زمانی که به کارزار انتخاباتی ترامپ وارد شدم متوجه شدم هفتاد درصد مردم آمریکا معتقد بودند قدرت امریکا در حال افول است و نمی خواستند این اتفاق رخ دهد.
البته نخبگان با افول قدرت آمریکا مشکلی نداشتند. به همین علت بود که ترامپ در راهبرد آمریکا نخست خود چین را در اولویت سیاست های خود قرار داد.
سوال: آیا شما گزارش ها درباره وندی دِنگ و نگرانی های ضداطلاعاتی درباره وی را شنیده اید؟
استیو بنن: من اطلاعات دقیقی درباره وندی دنگ ندارم، اما چین از عوامل بسیاری در قدرت ملی را برای تاثیر گذاشتن بر آمریکا استفاده می کند. آنها عملیات های نفوذ گسترده ای در آمریکا انجام می دهند.
سوال: آنها در خصوص عملیات های نفوذ خود چه اقداماتی را انجام می دهند؟
استیو بنن: رابطه با سیاستمداران و فهمیدن این موضوع که مردم چگونه پول در می آورند. نگاهی به جریان سرمایه از چین بیندازید. بسیاری از این سرمایه ها در بخش مسکن و ثروت های طبیعی (hard assets) در غرب است.
اکنون به نقل از یکی از یادداشت های امنیت ملی می گویم، چین یک رقیب راهبردی برای آمریکا است و در این رقابت از نبرد اقتصادی استفاده کرده است.
سوال: شما دیدگاه فرانسیس فوکومایا را درباره این که دنیا به سمت دموکراسی لیبرال غرب در حرکت است را قبول ندارید. آیا با ساموئل هانگتینگتون در این خصوص هم عقیده اید که ژئوپولتیک در قرن بیست و یکم بر اساس برخورد تمدن ها تعریف می شود؟
استیو بنن: کاملا. تمدن هایی که امروز هم وجود دارند چین، پارس و ترکیه است – سه تمدن کهن- که اکنون با هم برای ایجاد محور جدیدی در حال متحد شدن هستند. این محور جدید با غرب مسیحی و بخش بزرگی از اسلامی که به غرب وابسته است، مقابله می کند. این موضوع از اوایل ۱۹۳۰ مشهود بود.
سال: شما گفتید آمریکا باید به روسیه نزدیک تر شود. این در حالی است که روسها رابطه خوبی نیز با ایران دارند. آنها همچنین تلاش می کنند رابطه خود را با ترکیه بهتر کنند. چگونه می توان به روسها اطمینان کرد؟
استیو بنن: اگر من اشتباه می کنم، شما آن را اصلاح کنید. فکر می کنم اساسا اقتصاد روسها به اندازه اقتصاد ایالت نیویورک آمریکا است. روسها قابل اعتماد نیستند. اما از همان روز اول گفتم باید تلاش کنیم روابط خود را با روسها از نو بسازیم. در نهایت باید به جنگ سرد پایان دهیم. کاملا روشن است در فضایی کاملا سیاسی شده در واشنگتن امروز این اتفاق رخ نخواهد داد. ترامپ بارها به این موضوع اشاره داشته است. وی گفت «ما به اندازه کافی دشمن داریم. چرا همه من را وادار می کنند با روسها رویکرد خصمانه تر داشته باشم؟»
اکنون تمام توجه خود را به چین، ایران و ترکیه معطوف کرده ایم. البته فعلا ترکیه را متحد خود قلمداد می کنیم.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید