ده ها میلیارد دلار ضرر به غرب و آسیای شرقی در مقابل یک میلیارد دلار ضرر به کره شمالی

آیا جهان در آستانه یک جنگ هسته ای است؟   ،روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به آخرین تحولات شبه جزیره کره پرداخت و نوشت: زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا جمله مورد علاقه اش را در واکنش دولتش به تهدید کشورش و هم پیمانانش در شرق آسیا توسط موشک های بالستیکی کره شمالی مورد […]

آیا جهان در آستانه یک جنگ هسته ای است؟

 

،روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به آخرین تحولات شبه جزیره کره پرداخت و نوشت: زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا جمله مورد علاقه اش را در واکنش دولتش به تهدید کشورش و هم پیمانانش در شرق آسیا توسط موشک های بالستیکی کره شمالی مورد استفاده قرار دهد؛ جمله ای از زمان ورودش به کاخ سفید به شکل رسمی در اوایل سال آن را ده ها بار مورد استفاده قرار داد، این یعنی« همه گزینه روی میز است» این یعنی این جمله دیگر معنای خود را از دست داده است و در ترساندن یا وحشت زده کردن «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی شکست خورده و نمی تواند آزمایش های هسته ای یا بالستیک اش را متوقف کند بلکه در حال دادن نتایج برعکس است و دولت آمریکا را در تنگنای بیشتری قرار می دهد.

ژاپنی ها صبح زود روز گذشته-سه شنبه- با پیام های کوتاهی روی موبایل های شان بیدار شدند که دولت شان برای شان فرستاده است و از آنها می خواهد احتیاط پیشه کرده و به پناهگاه ها و مکان های امن بروند زیرا یک موشک بالستیک کره شمالی روی سر آنها پرواز کرده است و آژیرهای خطر نیز به صدا در آمدند و شبکه های تلویزیونی نیز از شهروندان می خواهد که به هیچ گونه شی مشکوکی نزدیک نشده و در صورت دیدن آن با پلیس تماس بگیرند.

موشک بالستیک کره شمالی پیش از آن در دریا سقوط کند بر فراز بخش خشکی شمال ژاپن فقط به مدت دو دقیقه پرواز کرد اما زلزله ای امنیتی و اقتصادی و سیاسی به وجود آورد که پیامدهای آن به اروپا و عمق آمریکا رسید و بازارهای بورس شاهد حالتی از رعب و وحشت شدند و فروپاشی چشمگیری در شرق آسیا، آمریکا و اروپا شاهد بودند و برخی از سرمایه گذاران از بیم اتفاق های بدتر به پناهگاه های امن مانند طلا و فرانک سوئیس روی آوردند.

شلیک موشک توسط کره شمالی در واکنش به تحریم های اقتصادی صورت گرفت که آمریکا بر پیونگ یانگ تحمیل کرد آن هم از طریق شورای امنیت که دو هفته علیه کره شمالی تحریم هایی را اعمال کرد و انتظار می رود که بر خزانه کره شمالی  یک میلیارد دلار بیشتر تحمیل کند و به آن آسیب برساند لیکن خسارت های و ضرر های فروپاشی بازارهای بورس آمریکا، اروپا، ژاپن و کره جنوبی از ده ها میلیارد دلار خسارت در دقایق اول اعلام خبر شلیک موشک، فراتر رفت.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی با شلیک این موشک آن هم در این زمان می خواست به واشنگتن بگوید که وی به انجام آزمایش های هسته ای و موشکی ادامه می دهد و در تهدیداتش برای انتقام از آمریکا و هم پیمانانش در صورتی که کشورش در معرض هر گونه حمله ای قرار گیرد، جدی است و اشاره اش به حمله به پایگاه نظامی هسته ای آمریکا در جزیره« گوام» در اقیانوس آرام تهدیدی جدی است و یک «شوخی» نیست.

این زبان زور است که آمریکا آن را می فهمد و همه محاسباتش را به هم می ریزد و باعث ایجاد رعب و وحشت در میان صفوف هم پیمانانش می شود. شبه جزیره کره از دخالت های آمریکا رنج بسیاری برده و بهای گزافی پرداخت کرد که به نزدیک به پنج میلیون کشته و تقسیم جزیره به دو بخش رسید و این حق کره شمالی است که اسباب قدرت و بازدارندگی را برای حمایت از خودش از هر گونه تجاوز جدیدی توسط آمریکا چه کلاسیک باشد، چه هسته ای در اختیار داشته باشد.

راه نزدیک تر برای صلح در کره و همه جهان عقب نشینی از سلطه گری و تهدیدها برای استفاده از زور و ورود به گفت گوی جدی است که بارزترین عناوین آن اذعان به حقوق ملت ها برای در اختیار داشتن قدرت بازدارندگی و دفاع از خود آن هم به شکل برابر است و ملت کره شمالی در رأس این ملت هاست.

ما از کسانی نیستیم که خواستار جنگ باشیم و در این روزنامه رأی الیوم باور راسخی به گفت و صلح داریم لیکن زمانی که یک دولت آمریکایی وجود داشته باشد که رهبری متهور، جاهل و احمق آن را هدایت می کند که به جنگ ها به عنوان نزدیک ترین راه برای رسیدن به قراردادهای تجاری مالی باور دارد بنابر این همه جهان باید برای رویارویی با وی و دولتش برای جلوگیری از شرارت هایش که تهدید به ویرانی فراگیر در بخش هایی از سیاره ما می کند، متحد شود.

 آزمایش موشک بالستیک توسط کره شمالی

خبرگزاری رسمی یونهاپ کره جنوبی روز گذشته به نقل از ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی یک موشک بالستیک را در ساحل شرقی خود مورد آزمایش قرار داد.

خبرگزاری یونهاپ تأکید کرد که این موشک از منطقه ای در نزدیکی پیونگ یانگ شلیک شد.

ارتش کره جنوبی نیز اعلام کرد که این موشک بالستیکی بوده است و حریم هوای ژاپن را نقض کرده است.

یونهاپ تأکید کرد که این موشک که توسط کره شمالی شلیک شد در ۱۱۸۰ کیلومتری شرق منطقه«کیپ اریمو» در جنوب شرق جزیره« هوکایدو»ی ژاپن سقوط کرده است.

در همین حال، صدا و سیمای ژاپن نیز اعلام کرد که موشک کره شمالی از روی حریم هوایی ژاپن عبور کرده است.

صدا و سیمای ژاپن هشدار داد که موشک کره شمالی به سمت شمال ژاپن کرده است و دولت این کشور به مردم در شمال ژاپن هشدار داده تا آمادگی لازم را در این زمینه داشته باشند.

صدا و سیمای ژاپن همچنین تأکید کرد که این موشک بر پروازهای داخلی یا خارجی تأثیر نگذاشته است.

موشک کره شمالی که به سمت شمال ژاپن شلیک شده بود به سه قسمت تقسیم شد و در نزدیکی آب‌های ژاپن سقوط کرد

ارتش کره جنوبی نیز اعلام کرد که موشک کره شمالی ۲۷۰۰ کیلومتر به پرواز درآمد و این مسافت را پیموده است و به ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری رسید.

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن نیز اعلام کرد که همه اقدامات ضروری برای حمایت از سلامت ملت ژاپن را اتخاذ می کند.

رؤسای ستادهای مشترک ارتش های کره جنوبی و آمریکا نیز درباره واکنش به شلیک موشک بالستیک توسط کره شمالی رایزنی کردند.

ژاپن در واکنش به شلیک موشک بالستیک توسط کره شمالی خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت شد.

همچنین، آمریکا، ژاپن و کره جنوبی خواستار نشست اضطراری شورای امنیت در پی شلیک موشک بالستیک توسط کره شمالی شدند.

آماده باش ارتش کره جنوبی

در تحولی دیگر، ارتش کره جنوبی روز گذشته -سه شنبه-برای آمادگی جنگ احتمالی و احتمال شلیک موشک های جدید توسط کره شمالی به حالت آماده باش کامل در آمد.

 

 

رایزنی ترامپ و آبه

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در تماسی تلفنی تحولات مرتبط با شلیک موشک بالستیک جدید وسط کره شمالی را رایزنی کردند.

خبرگزاری کیودوی ژاپن اعلام کرد که رهبران دو کشور بر سر افزایش فشار بر کره شمالی در پی شلیک موشک جدید که حریم هوایی ژاپن را نقض کرد، به توافق رسیدند.

نخست وزیر ژاپن نیز گفت:« به دیدگاهی رسیدیم که مضمون آن ضرورت افزایش فشار بر کره شمالی است».

ترامپ نیز تأکید کرد که آمریکا صد درصد همراه همپیمان ژاپنی خود است و این جدای از تأکیدش بر وعده های مرتبط با دفاع از ژاپن است.

هرج و مرج در حریم هوایی ژاپن

وزارت دفاع آمریکا  پس از این آزمایش موشکی در بیانیه ای کوتاه اعلام کرد که موشک کره شمالی باعث ایجاد هرج و مرج در حریم هوایی ژاپن شد.

در این بیانیه آمده است که «این موشک تهدیدی برای آمریکای شمالی و نظامیان آمریکایی به شمار نمی رود».

نشست فوق العاده شورای امنیت

در همین حال، شورای امنیت در بیانیه ای، شلیک اخیر موشکی این کشور بر فراز ژاپن را محکوم کرد.

شورای امنیت پنجشنبه شب در بیانیه ای که فاقد هرگونه تهدید به تحریم جدید برضد کره شمالی است، شلیک اخیر موشکی این کشور بر فراز ژاپن را محکوم کرد.

در این بیانیه که هر پانزده عضو شورای امنیت به آن به رای مثبت دادند این شلیک موشک بالستیک تهدیدی شدید توصیف شده و از پیونگ یانگ خواسته شده است که موشک جدیدی شلیک نکند و همه برنامه های هسته ای خود را نیز کنار بگذارند.

در این بیانیه همچنین آمده حیاتی است کره شمالی برای کاهش تنش ها اقدامات ملموس انجام دهد و از همه کشورها نیز خواسته شده است که تحریم های کره شمالی را اجرا کنند.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید