چین پس از هفتهها بایکوت صنایع گوشت و جو و محدودکردن سفر و فرصتهای تحصیلی خارجی، از روز گذشته تعرفهای ۸۰.۵ درصدی بر صادرات جو استرالیا اعمال کرده است. نزاع چین و استرالیا اما با پیوستن ۱۰۰ کشور به درخواست کانبرا برای انجام تحقیقاتی مستقل درباره کروناویروس، به سطحی جهانی گسترش یافته و این هراس وجود دارد که اقدام پکن در واکنش به استرالیا در سطح جهانی تکرار شود.
به گزارش صدانیوز،با آغاز اعمال تعرفه ۸۰درصدی چین بر صادرات استرالیا بهعنوان اقدامی تنبیهی علیه درخواست انجام تحقیقاتی مستقل درباره کروناویروس و حمایت ۱۰۰ کشور از جمله بریتانیا از این تحقیقات، نگرانیهایی از ورود لندن و دیگر کشورها به جنگی تجاری با چین به وجود آمده است.
روزنامه دیلیمیل دراینباره مینویسد درحالیکه کشورهای بسیاری به دنبال یافتن پاسخ برای پرسشهای خود در زمینه شیوع کرونا هستند، بریتانیا نیز خواستار پاسخگویی چین به منشأ این ویروس شده و ماه گذشته میلادی، وزیر خارجه این کشور گفت پس از این همهگیری، روابط تجاری میان پکن و لندن به وضعیت عادی خود باز نخواهد گشت.
اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا در ماه آوریل خواستار تحقیقاتی مستقل درباره کرونا و مدیریت سازمان بهداشت جهانی در واکنش به این بحران شد. رهبران و رسانههای دولتی چین اما در واکنش به درخواست استرالیا درباره مجازاتی تجاری هشدار دادند که میتواند ۱۳۵ میلیارد دلار برای اقتصاد استرالیا هزینه داشته باشد.
چین پس از هفتهها بایکوت صنایع گوشت و جو و محدودکردن سفر و فرصتهای تحصیلی خارجی، از روز گذشته تعرفهای ۸۰.۵ درصدی بر صادرات جو استرالیا اعمال کرده است. نزاع چین و استرالیا اما با پیوستن ۱۰۰ کشور به درخواست کانبرا برای انجام تحقیقاتی مستقل درباره کروناویروس، به سطحی جهانی گسترش یافته و این هراس وجود دارد که اقدام پکن در واکنش به استرالیا در سطح جهانی تکرار شود.
در همین حال چندین نفر از اعضای حزب محافظهکار بریتانیا خواستار پاسخگویی چین به سؤالاتی درباره مدیریت کرونا شدهاند و نظرسنجیها حاکی از آن است که قشر گستردهای از مردم این کشور معتقدند بوریس جانسون، نخستوزیر کشورشان باید خواستار تحقیقاتی مستقل درباره اقدامات چین در مراحل ابتدایی شیوع کرونا شود.
علاوه بر این، هفت نفر از هر ۱۰ انگلیسی معتقدند که در صورت اثبات نقض قوانین بینالمللی از سوی چین در واکنش به کرونا، وزرای کابینه این کشور باید علیه پکن اقدامی حقوقی انجام دهند. اواخر ماه گذشته میلادی لندن انتشار آمار مرگومیر بر اثر کرونا در چین را در اعتراض به «سرپوشگذاشتن این کشور بر آمارهای واقعی» متوقف کرد.
چین نیز این اقدام را در روزنامه «گلوبال تایمز» خود پاسخ داد و اظهار کرد بریتانیا برای خلاصشدن از بحران فعلی نیازمند «معجزه» است و بوریس جانسون را به دلیل مجازدانستن ادامه فعالیتهای اقتصادی و اولویت قراردادن آن بر کنترل کرونا مورد انتقاد قرار داد. تعرفههای چین علیه استرالیا فقط چند ساعت پیش از آن اعمال شد که شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین در مجمع بهداشت جهانی گفت کشورش از تحقیقاتی مستقل درباره منشأ این بیماری حمایت میکند اما فقط زمانی که این همهگیری به پایان برسد. ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، نیوزیلند، اندونزی، بریتانیا، هند، کانادا، روسیه، مکزیک و برزیل از جمله کشورهایی هستند که از این تحقیقات مستقل حمایت کردهاند.
پرونده روسیه روی میز سنا
کمیته قضائی سنای آمریکا به احضار مقامات در پرونده ارتباط با روسیه رأی میدهد. دفتر رئیس کمیته قضائی سنای آمریکا گفت این کمیته چهارم ژوئن به صدور مجوز احضار مقامات در رابطه با نظارت بر روند قانون «نظارت اطلاعاتی خارجی» در پرونده روابط دونالد ترامپ، رئیسجمهوری این کشور با روسیه رأی میدهد.
به گزارش ایسنا، دفتر لیندسی گراهام، رئیس کمیته قضائی سنای آمریکا روز گذشته در بیانیهای اظهار کرد: رئیس کمیته قضائی سنا اعلام کرد این کمیته احضار مقامات مرتبط با تحقیقات درباره سوءاستفاده از قانون «نظارت اطلاعاتی خارجی» و نظارت بر تحقیقات پرونده روابط با روسیه را مورد بحث و رأیگیری قرار خواهد داد. پیشبینی میشود که این کمیته در نشست چهارم ژوئن به احضار مقامات در این پرونده رأی دهد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این احضارها هدف دستیابی به شهادت شهود، اسناد و مدارک مرتبط با پرونده ارتباط دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با روسیه را دنبال خواهند کرد. گراهام به دنبال شهادت بیش از ۵۰ مقام فعلی و سابق آمریکایی از جمله جیمز کومی، مدیر سابق افبیآی، اندرو مککیب، معاون مدیر سابق افبیآی، جیمز کلاپر، مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا، جان برنان، مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و سالی ییتس، معاون دادستان کل سابق آمریکا است.
این کمیته بررسی دقیقی درباره ادعای افشای هویت مایکل فلن، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ از سوی مقامات دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا صورت خواهد داد.