حوزه خرید و فروش مسکن شفاف نیست

رییس اتحادیه مشاورین املاک کشور گفت :از تابستان سال آینده شاهد رشد معاملات مسکن خواهیم بود که فضای رونق را در سال آتی قابل لمس خواهد کرد . حسام عقبایی در مراسم راه اندازی سامانه جامع ارتباطی مسکن گفت :از سال ۹۲ رکود سنگینی بر بازار مسکن حاکم است که متاسفانه مانا و پایا بوده […]

رییس اتحادیه مشاورین املاک کشور گفت :از تابستان سال آینده شاهد رشد معاملات مسکن خواهیم بود که فضای رونق را در سال آتی قابل لمس خواهد کرد .

حسام عقبایی در مراسم راه اندازی سامانه جامع ارتباطی مسکن گفت :از سال ۹۲ رکود سنگینی بر بازار مسکن حاکم است که متاسفانه مانا و پایا بوده است و اگر چه شاهد افزایش نسبی معاملات هستیم اما اینگونه نیست که به سراسر کشور تسری پیدا کرده باشد اما امیدواریم بعد از خرداد ۹۶ شاهد رونق در این بخش باشیم . به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از جام جام آنلاین ، وی ایجاد سامانه جامع معاملات املاک را گامی در جهت آسان شدن معاملات دانست اما همکاری سایر نهادها ازجمله شهرداری ها و سازمان ثبت اسناد برای جلوگیری از هر گونه کلاهبرداری را ضروری دانست و اظهار داشت : خرید مسکن در ایران ریسک بالایی دارد چرا که اطلاعاتی که مشاوران املاک و یا واسطه‌ها برای امضاء قرارداد دارند اطلاعات جامع و کاملی نیست،و به همین دلیل مردم عادی از خرید خانه می‌ترسند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از عدم هماهنگی دستگاه‌ها، نهادها و متولیان مرتبط با حوزه مسکن و ساختمان،‌ گفت:‌ امروزه وقتی می‌خواهیم اتومبیلی خریداری کنیم، به راحتی با ورود به حوزه مجازی و سامانه‌های مشخص اقدام به دریافت عدم خلافی و یا تمام موارد مرتبط با معامله بدون مشکل یک خودرو را انجام می‌دهیم، این در حالی است که در حوزه مسکن چنین شفافیتی دیده نمی‌شود و وقتی مردم به مشاوران املاک مراجعه می‌کنند، ترس و دلهره از این بابت که این ملک دارای معارض و یا بدهی بانکی و یا مالیاتی است، در برخی مواقع از خرید مسکن نیز امتناع می‌شود.

عقبایی با اشاره به اینکه خرید مسکن در ایران ریسک است چرا که اطلاعاتی که مشاوران املاک و واسطه‌ها برای امضاء قرارداد به خریداران ارائه می‌کنند اطلاعات جامع و کاملی نیست‌، گفت: در پشت معاملات مسکن واقعیت‌هایی وجود دارد که شاید برخی از مشاوران املاک به آن دسترسی ندارند به همین دلیل در برخی موارد موجب تضییع حقوق خریداران مسکن می‌شود به همین دلیل خریداران و فروشنده‌های مسکن این عدم آگاهی را به حساب مشاوران املاک گذاشته و آنها را به تبانی متهم می‌کنند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: پس ایجاب می‌کند که در حوزه مسکن و خرید و فروش در حوزه مجازی یک فضای امن در برقراری معاملات مسکن در کشور با یک عزم ملی ایجاد شود، پس ما به عنوان اتحادیه مشاوران املاک مطالبه‌گری خود را دنبال می‌کنیم و آن هم این است که نهادهایی مثل سازمان ثبت‌احوال، سازمان ثبت‌اسناد و املاک، شهرداری‌ها، بانک‌ها، وزارت نیرو، وزارت نفت و وزارت اقتصاد و امور دارایی با مشاوران املاک لینک شوند، همانطور که مشاوران املاک در حال حاضر با کوشش و پیگیری بسیار با سازمان ثبت‌احوال برای استعلام کدملی با یکدیگر لینک شده‌اند.

به گفته وی، لینک شدن سازمان ثبت‌احوال با اتحادیه مشاوران املاک ماهانه ۲۰۰ میلیون تومان برای اتحادیه مشاوران املاک از بابت استعلام کدملی هزینه دارد.

عقبایی تأکید کرد: به هر حال در خرید و فروش مسکن خلاء‌های زیادی وجود دارد چرا که باید در زمان انجام یک معامله مسکن تمام این نهادهای مورد اشاره به راحتی در دسترس مشاوران املاک قرار داشته باشد تا اطلاعات درست و صحیحی از سوی مشاوران املاک به خریداران و فروشنده‌های مسکن ارائه شود تا مشخص شود اگر یک ملک دارای بدهی مالیاتی، بدهی بانکی و یا در فضای سبز و یا اتوبان قرار دارد،‌معامله صورت نگیرد.

وی تصریح کرد: وقتی مشاوران املاک نمی‌دانند یک ملک دارای این مشکلات مورد اشاره است، معامله صورت می‌گیرد بعد از انجام قرارداد خریدار و یا فروشنده دچار صدمه و ضرر مالی می‌شوند، پس لینک شدن مشاوران املاک با سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با حوزه مسکن می‌تواند موجب بالا رفتن ضریب امنیتی معاملات مسکن شود اما متأسفانه بخشی‌نگری و مدیریت جزیره‌ای و نبود اطلاعات کافی باعث ایجاد مشکل در خرید و فروش مسکن و بالا رفتن ریسک خرید مسکن می‌شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تأکید کرد: معامله مسکن در ایران یک ریسک است و من نیز به عنوان رئیس اتحادیه املاک می‌ترسم خانه بخرم چه برسد به مردم عادی که اطلاعات کافی و وافی در خصوص معاملات ندارند.

عقبایی با اشاره به اینکه از ورود این سامانه‌ها به بخش مسکن استقبال می‌کنیم چرا که روند معاملات را بالا می‌برد و میزان ریسک خرید مسکن را پایین می‌آورد، گفت: دغدغه ما از راه‌اندازی سامانه‌های جامع ارتباطی مسکن در حوزه مجازی، این است که ارائه خدمات به مردم یک فضای حکومتی و دولتی و جنبه حاکمیتی دارد، یعنی تمام این خدمات در جهات رفاه حال مردم و بالا بردن ضریب معاملات مسکن است. وی ادامه داد: مشاوران املاکی که می‌خواهند روند تجاری آنها رونق بیشتری نسبت به مشاوران املاک سنتی داشته باشد، قطعاً با ورود به اینگونه سامانه‌ها معاملات آنها افزایش بیشتری خواهد داشت.

منبع:اقتصاد آنلاین


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید