گروه صنعتی مدیران خودرو روز گذشته در مراسمی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و شهردار تهران از یک خودروی برقی تولید داخل با پلاک ملی رونمایی کردند.
به گزارش نبأخبر، کلانشهرها از جمله پایتخت، کرج، اصفهان، قزوین، مشهد، تبریز، اراک، اهواز و … در روزهای پاییز و زمستان غرق در دود هستند. تنها وزش باد، بارش برف و باران که امسال اندک است، میتواند نفس دوباره به این شهرها بدهد. شهروندان مجبورند در شرایط آلودگی هوا در شهرها تردد کنند. آلودگی هوا جان و مال افراد را نشانه گرفته، اما به دلیل سوء مدیریت، نبود اعتبارات و تخصص و تحریم همچنان هر سال حدود 20 تا 30 هزار نفربر اثر آلودگی هوا دچار مرگ زودرس یا بیماریهای تنفسی میشوند. گروه صنعتی مدیران خودرو روز گذشته در مراسمی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و شهردار تهران از یک خودروی برقی تولید داخل با پلاک ملی رونمایی کردند. در این مراسم، ۸۸ دستگاه آریزو ۵ ev به ناوگان حملونقل و تاکسیرانی اضافه شد. این در حالی است که تهران نیاز به 8000 اتوبوس برقی و چندین هزار تاکسی برقی دارد. امید است وزیر صمت بتواند ۱۰ هزار تاکسی، خودرو، اتوبوس و موتوربرقی را وارد خیابانها کند تا جان و مال مردم در امان بماند.
استفاده از انرژیهای سبز و کاهش مصرف سوخت فسیلی
وزیر صمت در مراسم رونمایی از نخستین خودروی برقی تولید داخل با پلاک ملی و تحویل تاکسِیهای برقی به ناوگان حملونقل عمومی کشور با تأکید بر اینکه در ابتدای مسیر برقی سازی صنعت خودرو هستیم، گفت: یکی از مهمترین مزیتهای خودروهای برقی تنوع استفاده از سوخت پاک و استفاده از انرژیهای سبز و کاهش مصرف سوخت و انرژی است. عباس علیآبادی در مراسم رونمایی از اولین خودروی تمام برقی با پلاک ملی گفت: خودروسازان در تلاشاند تا به زودی خودروهای برقی بیشتری را در سبد محصولات خودروسازان قرار دهند. خودروسازان در تلاشاند که هر هفته خودرو برقی با ناوگان تاکسیرانی افزوده شود. این تغییر رفتار یک ضرورت ملی به لحاظ زیستمحیطی و اقتصادی است. وزیر صمت گفت: مزیت خودرو برقی فقط در کاهش مصرف سوخت و انرژی نیست؛ اینکه خودروهای برقی امکان تنوع سوختی را فراهم میکنند و تبدیل خودروها به خودروهای برقی و استفاده از انرژی پاک همچون خورشید، باد، آب را فراهم میکنیم. بهروز به سمت استفاده از انرژیهای سبز بجای سوختهای فسیلی خواهیم رفت. علیآبادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مرحله آزمایش هستیم و همه این خودروها به صورت آزمایشی تولید و وارد چرخه حملونقل میشوند با استان تهران آغازشده است. باید متناسب با اقلیم و شرایط کشور، خودروهای برقی متناسب ساخته شوند. باید رفتار خودروهای برقی را موردبررسی قرارداد تا به اطلاعات جامع دسترسی پیدا کرد و خودروی برقی متناسب با فضا، شرایط، امکانات و… هر استان را تولید کرد.
برقی سازی حملونقل عمومی تهران
علیرضا زاکانی، شهردار تهران در این مراسم گفت: با اهتمام اساسی و جدی که وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتند، امر پیچیده تولید و استفاده از خودرو تمام برقی در تهران آغاز شد. در حال حاضر که هوای تهران طی روزهای گذشته در وضعیت نامناسب و وارونگی هوا قرار دارد، وجود خودروهای برقی مبارک است و نویدبخش دوری از شرایطی است که سلامت و جان مردم را به خطر انداخته است. برای کلانشهرهایی همچون تهران مهم است که در مسیر سوخت پاک و سازگار با زیست انسان گام بردارد.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۴ درصد خدمات از حملونقل عمومی و ۶۶ درصد از خودروهای شخصی و تاکسی است، لذا وجود خودروهای برقی در ناوگان حملونقل نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا دارد. در این راستا نسبت به تأمین ۷۰ درصد حملونقل عمومی با خودروهای برقی، هدفگذاری شده است. تلاش وزیر صمت و اهتمام ایشان، مسیر را هموارتر میکند تا ۱۰ هزار تاکسی، خودرو، اتوبوس و موتوربرقی داشته باشیم و در توسعه برقی سازی صنعت حملونقل گام برداریم.
شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: تمرکز بر خودروهای برقی در سومین گام ناظر بر حوزه عبور از سوختهای فسیلی است و حرکت در راستای هوشمندسازی شهر تهران است که به دنبال آن میتوان شهری منظمتر، دقیقتر، پاکتر را مشاهده کرد.