آینده جنگ ایران و اسرائیل، پس از پیروزی ترامپ / ۷۵ روز سخت در خاورمیانه

به نقل از منابع کارشناسی

تنش در منطقه و تضعیف محور مقاومت می‌تواند ایران را به مذاکره با دولت جدید ایالات متحده سوق دهد. این آرزوی دیرین ترامپ است تا توافقی جدید با تهران را جایگزین برجام کند‌. او چهار سال در مذاکره با ایران ناکام بود اما حالا شاید به کمک جنگ طلبی اسرائیل به این موفقیت برسد.

به گزارش نبأخبر،با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این سوال در افکارعمومی ایران مطرح است که آیا بازگشت ترامپ بر شدت تنش میان ایران و اسرائیل می‌افزاید یا کمی از آن می‌کاهد؟

ترامپ و نتانیاهو ساعتی پس از اعلام پیروزی ترامپ، تلفنی باهم درباره آنچه “تهدید ایران” خوانده شده، تلفنی صحبت کردند. این گفت‌وگو در شرایطی است که ایران تاکید کرده قصد حمله دوباره به اسرائیل دارد؛ آن هم با شدتی بیشتر از گذشته.

به نظر می‌رسد که تهران به این نتیجه رسیده است که اگر به تجاوز اخیر صهیونیستها پاسخ محکم ندهد، شیطنت نظامی و تروریستی اسرائیل علیه کشورمان تداوم خواهد یافت. با این حال روشن است که نتانیاهو نیز با تغییر گالانت، خود را برای ادامه چنین واکنش‌هایی آماده کرده و احتمالا از نیّت خود در این باره با ترامپ گفت‌وگو کرده است.

ترامپ در ایام تبلیغات انتخاباتی به روشنی گفته است که تمایل دارد تا آغاز به کار دولتش، جنگ خاورمیانه تمام شده باشد، ولی تا آن روز ۷۵ روز زمان باقیست و این فرصتی برای نتانیاهوست که با تخطی از فشارهای دولت بایدن و تکیه بر حمایت سیاسی ترامپ، جنگ‌افروزی در منطقه را تشدید کند و البته گناه آن را به گردن دولت بایدن بیندازد.

ترامپ با ایران وارد جنگ می‌شود؟

تشدید این تنش می‌تواند دست‌کم ۵ فایده برای سیاستهای ترامپ در غرب آسیا داشته باشد و همین دلیلی بر تداوم بحران در منطقه است:

اول: جنگ خاورمیانه بهای نفت را بالا خواهد برد. بازنده گرانی نفت. رقیب اقتصادی آمریکا یعنی چین است که اقتصادی بشدت وابسته به نفت دارد. ترامپ با چین مشکلی قدیمی دارد و برای همین، از زیان رقیب دیرینه‌اش استقبال خواهد کرد.

دوم: تنش در منطقه و تضعیف محور مقاومت می‌تواند ایران را به مذاکره با دولت جدید ایالات متحده سوق دهد. این آرزوی دیرین ترامپ است تا توافقی جدید با تهران را جایگزین برجام کند‌. او چهار سال در مذاکره با ایران ناکام بود اما حالا شاید به کمک جنگ طلبی اسرائیل به این موفقیت برسد.

سوم: تداوم جنگ در منطقه، اعراب را به سمت ترامپ می‌کشاند و حجم دلارهای نفتی که از منطقه روانه خزانه داری آمریکا می‌شود را افزایش خواهد داد؛ چه چیزی بهتر از این برای ترامپ که دوباره اعراب را از ترس ایران، به پیمان ابراهیم ترغیب کرده و خرید سلاح‌های آمریکایی را به آنها تحمیل کند؟

چهارم: ادامه جنگ در خاورمیانه، جنگ اوکراین را به حاشیه خواهد برد و به ترامپ فرصت خواهد داد به روسیه برای عبور آبرومندانه از بحران کمک کند. این در شرایطی است که اروپا به شدت ضعیف شده و قدرت رفع بحران در شرق قاره سبز را ندارد.

پنجم: ترامپ می‌خواهد قهرمان باشد. او خود را تنها صلح‌طلب تاریخ آمریکا می‌داند، بنابراین انگیزه‌ای ندارد که پیش از استقرار دولتش، صلح برقرار شود. او شهوت دیده شدن دارد و بنابراین امیدوار است تا آغاز دولتش شعله‌های آتش جنگ سرکشی کند تا او پس از حضور در اتاق بیضی کاخ سفید، به مانند یک منجی خیالی، جنگ را تمام کند.

به این ترتیب به نظر می‌رسد ۷۵ روز سخت در انتظار منطقه خواهد بود و ترامپ متحد نتانیاهو برای ادامه جنگی است که غرب آسیا را می‌تواند تبدیل به زمینی سوخته کند.

 


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید