«علل واقعی که بازار جهانی غذا را با آشفتگی جدی تهدید میکند در اقدامات روسیه نیست، بلکه تحریمی لجام گسیخته ای است که غرب علیه روسیه به راه انداخته است. کشورهای غربی نه به جمعیت کشورهای به اصطلاح جنوب جهانی و نه به مردم آنها فکر نمیکند. تلاش برای منزوی ساختن روسیه از لحاظ اقتصادی، مالی و لجستیکی از کانالهای همکاری چند ساله منجر به یک بحران اقتصادی در مقیاس تاریخی شده است و تنش در حمل و نقل و لجستیک و روابط مالی به تنش در عرضه بی وقفه و ایجاد ثبات در بازارهای بین المللی کشاورزی و مواد غذایی منجر شده است.»
به گزارش نباء خبر، در آغاز سی وپنجمین روز جنگ اوکراین ولودیمیر زلنسکی در پیامی ویوئویی اعلام کرد، پیامهای مثبتی در مذاکرات صلح با روسیه وجود دارد. مهمترین تحولات سی و پنجمین روز جنگ اوکراین را در زیر میخوانید:
کربی: نیروهای آمریکا در لهستان با ارتش اوکراین در تماس هستند/تجهیزات بیشتری به اروپا میرود۱۴۰۱/۰۱/۱۰ – ۱۰:۴۳
با وجود اعلام روسیه برای کاهش تحرکات در برخی از شهرهای اوکراین، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که هواپیماهای بیشتر و بیش از ۲۰۰ نظامی به سمت شرق اروپا گسیل میکند.
به نقل از شبکه اسکای نیوز، جان کربی، سخنگوی پنتاگون در کنفرانس خبری خود گفت که این هواپیماها شامل ۱۰ جنگنده اف-۱۸ به کشورهایی از جمله لیتوانی میشود.
او همچنین افزود، نیروهای آمریکایی در لهستان با نیروهای اوکراینی “ارتباط برقرار میکنند” و به آنها سلاح میدهند اما این “به معنای آموزش در معنای کلاسیک آن نیست.”
پیشتر معاون وزارت دفاع روسیه گفت که “عملیات رزمی” در اطراف کییف و شهر چرنیهیف را “به طور چشمگیری کاهش خواهد داد”. اما جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفت “من تا نبینم که در عمل چه میکنند هیچ روی آن حساب نخواهم کرد.” از طرف دیگر ستاد مشترک ارتش اوکراین میگوید که ادعای روسیه دایر بر عقبنشینی نیروهایش “احتمالا یک حقه” است.
این ستاد در آخرین گزارش خود از تحولات جنگ در فیسبوک گفت که یگانهای نظامی روسیه همچنان در حال دور شدن از کییف و چرنیهیف هستند.
روسیه گفته است که اکنون بر عملیات در منطقه شرقی دونباس تمرکز خواهد کرد.
سران پنج کشور غربی پوتین را به آتشبس و دیپلماسی فراخواندند۱۴۰۱/۰۱/۱۰ – ۱۰:۲۱
سخنگوی دولت آلمان گفت، رهبران آلمان، ایالات متحده، فرانسه، انگلیس و ایتالیا در تماسی تلفنی بر سر ادامه فشار بر روسیه برای آتشبس و خارج ساختن نظامیانش از اوکراین توافق کردند.
سخنگوی دولت آلمان در بیانیهای گفت، اولاف شولتس صدراعظم آلمان، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس و ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا همچنین بر سر ادامه تحریمهای سنگین علیه روسیه توافق داشتند.
سخنگوی کرملین اعلام کرد روسیه به فکر استفاده از سلاح هستهای در اوکراین نیست، اما همه کسانی را که قصد دخالت دارند، مجازات میکند.۱۴۰۱/۰۱/۱۰ – ۰۹:۱۲
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه (کرملین) روز گذشته گفت روسیه به فکر استفاده از سلاح هستهای در اوکراین نیست، اما همه امکانات را در اختیار دارد تا همه کسانی را که قصد دخالت در درگیریها را دارند مجازات کند.
رئیس هیئت اوکراینی پس از پایان دور سوم مذاکرات صلح بین کییف و مسکو، با بیان اینکه دوطرف هنوز در برخی موارد به توافق نرسیده و طرف اوکراینی هیچ تاییدی از طرف روسیه دریافت نکرده است، اعلام کرد که در صورت هرگونه توافق با روسیه، اوکراین همهپرسی برگزار خواهد کرد.
ولادیمیر مدینسکی، رئیس مذاکرهکننده روسیه نیز با بیان اینکه اولین روز مذاکرات بین اوکراین و روسیه سازنده بوده و پیشرفتهایی حاصل شده است، افزود که دو طرف میتوانند با صدور بیانیهای مشترک پس از دور کنونی مذاکرات موافقت کنند. گفتنی است مذاکرات آتشبس بین روسیه و اوکراین که تاکنون در چندین مرحله و در مکانهای گوناگون برگزار شده نتیجه جدی و مثبتی نداشته است.
هشدار برنامه جهانی غذا درباره کمبود مواد غذایی در جهان۱۴۰۱/۰۱/۱۰ – ۰۸:۵۹
برنامه جهانی غذا که زیر نظر سازمان ملل متحد قرار دارد روز سه شنبه (۲۹ مارس) هشدار داد جنگ در اوکراین در حال از بین بردن تلاشهای برنامه جهانی غذا برای ارسال مواد غذایی برای حدود ۱۲۵ میلیون نفر در سطح جهان است، زیرا اوکراین “از سبد نان جهان به دریافت کننده نان” تبدیل شده است.
دیوید بیسلی مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در نشست شورای امنیت ۱۵ عضوی گفت: “این روند نه تنها اوکراین و منطقه را نابود میکند، بلکه تأثیری بر جهان نیز تأثیری فراتر از آنچه طی جنگ جهانی دوم دیده ایم خواهد داشت. ”
او گفت ۵۰ درصد غلات خریداری شده توسط برنامه جهانی غذا از طریق اوکراین تأمین میشود, “بنابراین شما میتوانید سطح نابودی عملیات ما را تصور کنید. ”
بایدن: باید دید روسیه به حرفش درباره محدود کردن جنگ عمل میکند یا نه۱۴۰۱/۰۱/۱۰ – ۰۸:۴۵
رئیسجمهوری آمریکا در واکنش به اعلام وزارت دفاع روسیه مبنی بر کاهش تحرکات نظامی در دو شهر اوکراین گفت، خیلی زود است که مشخص شود آیا روسها از کییف عقبنشینی میکنند یا خیر.
به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت دیلی میل، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا عصر دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی کوتاهی در کنار نخستوزیر سنگاپور به تازهترین تحولات اوکراین واکنش نشان داد.
نشست بایدن و نخستوزیر سنگاپور عمدتا روی اوکراین متمرکز بود اما آنها همچنین درباره کرهشمالی، چین و میانمار به رایزنی پرداختند. آنها تصمیم گرفتند که در کنفرانس مطبوعاتی هر کدام تنها به یک سوال پاسخ دهند.
به دنبال آن خبرنگار آسوشیتدپرس از بایدن پرسید که واکنش او به اطلاعیه روسیه درباره عقب کشیدن نیروهایش از کییف، پایتخت اوکراین چیست.
بایدن گفت: باید ببینیم. تا وقتی اقدامات آنها را نبینم، اینها معنایی برایم ندارد. باید ببینیم که آیا آنها به آنچه که میگویند، عمل میکنند یا خیر.
اظهارات رئیسجمهوری آمریکا یک روز پس از آن مطرح شد که او تلاش کرد تا صحبتهای پیشین خود در رابطه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه مبنی بر اینکه او “نمیتواند در قدرت بماند” را شفافسازی کند. بایدن گفت که او خواستار “تغییر رژیم” در روسیه نشده و سخنانش صرفا “خشم” از آنچه که روسیه انجام میدهد، بوده است.
نبنزیا: تحریم روسیه به بحران جهانی منجر می شود۱۴۰۱/۰۱/۱۰ – ۰۸:۱۰
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت، تحریمهای یکجانبه غرب علیه روسیه منجر به یک بحران اقتصادی جهانی در مقیاس تاریخی میشود.
نماینده روسیه در این ارتباط گفت: «علل واقعی که بازار جهانی غذا را با آشفتگی جدی تهدید میکند در اقدامات روسیه نیست، بلکه تحریمی لجام گسیخته ای است که غرب علیه روسیه به راه انداخته است. کشورهای غربی نه به جمعیت کشورهای به اصطلاح جنوب جهانی و نه به مردم آنها فکر نمیکند. تلاش برای منزوی ساختن روسیه از لحاظ اقتصادی، مالی و لجستیکی از کانالهای همکاری چند ساله منجر به یک بحران اقتصادی در مقیاس تاریخی شده است و تنش در حمل و نقل و لجستیک و روابط مالی به تنش در عرضه بی وقفه و ایجاد ثبات در بازارهای بین المللی کشاورزی و مواد غذایی منجر شده است.»
نبنزیا گفت که روسیه به شدت به تعهدات بین المللی خود متعهد است و امنیت آن دسته از نیروهای اوکراینی را که تصمیم به تسلیم خواهند داشت، تضمین خواهد کرد.