«استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی در غزه»؛ آیا هشدار اروپا کارساز می‌شود؟

بنا به گزارش سازمان ملل متحد

نوار غزه با جمعیت ۲.۴ میلیون نفری در معرض خطر قحطی قرار دارد. این نهاد بین‌المللی همچنین اعلام کرده است که دست‌کم ۵۷۶ هزار فلسطینی در غزه که یک چهارم جمعیت این باریکه گرسنگی می‌کشند. این مشکل در شمال غزه حاد است و سازمان‌های امدادرسان مدت‌ها است که برای دسترسی به این منطقه تلاش می‌کنند.

به گزارش نبأخبر،پس از اینکه اتحادیه اروپا اعلام کرد از گرسنگی به عنوان «سلاح جنگی» در غزه استفاده می‌شود، کشورهای کمک‌کننده، سازمان‌های امدادرسان تلاش می‌کنند تا مواد غذایی را از طریق زمین، هوا و دریا به فلسطینی‌های ساکن این منطقه ویران‌شده برسانند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر گفته بود که مسیرهای زمینی به غزه «عمدا» برای جلوگیری از ارسال کمک‌ها به این باریکه بسته شده است.

اینک با توجه به اینکه ورود کاروان‌های کمک‌های زمینی از مصر به غزه بسیار کمتر از قبل است، برخی از کشورها به رها کردن کمک‌ها از آسمان روی آورده‌اند. این کشورها همچنین در تلاش برای ایجاد یک کریدور دریایی هستند.

بیانیه سازمان‌های حقوق بشری: دولت‌ها نمی‌توانند با پرتاب کمک هوایی از مردم غزه حمایت کنند
پرتاب کمک‌های هوایی در شمال غزه به‌دلیل باز نشدن چترهای مخصوص باعث مرگ پنج نفر شد
از بازرسی‌های محموله‌های ارسالی و بروز ناآرامی‌ها در غزه به‌هنگام دریافت کمک‌ها به‌عنوان دو عامل اصلی در کاهش تعداد کاروان‌های زمینی نام می‌برند.

سازمان ملل متحد پیشتر از «نبردهای مداوم و بمباران‌های اسرائیل، همچنین ناامنی، بسته شدن مکرر مرزها و محدودیت‌های دسترسی» به عنوان موانع بر سر راه عملیات امدادرسانی ایمن و کارآمد در غزه نام برده است.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که نوار غزه با جمعیت ۲.۴ میلیون نفری در معرض خطر قحطی قرار دارد. این نهاد بین‌المللی همچنین اعلام کرده است که دست‌کم ۵۷۶ هزار فلسطینی در غزه که یک چهارم جمعیت این باریکه گرسنگی می‌کشند.

بنا به گزارش سازمان ملل متحد، این مشکل در شمال غزه حاد است و سازمان‌های امدادرسان مدت‌ها است که برای دسترسی به این منطقه تلاش می‌کنند.

وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است از مرگ ۲۷ نفر از جمله ۲۳ کودک بر اثر سوء تغذیه و کم آبی در بیمارستان‌های غزه خبر داده است.

آقای بورل روز سه‌شنبه در مقر سازمان ملل در نیویورک از کمبود کمک‌های وارد شده به غزه انتقاد کرد.

اما دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل با بیان اینکه کشورش نگران افتادن کمک‌ها به دست حماس است، گفت که تحویل کمک‌ها به غیرنظامیان فلسطینی در غزه از یک روال پیروی نخواهد کرد.

با وجود هشدارهای بین‌المللی درباره خطر «قحطی» در غزه، اسرائیل بر حمله زمینی به شهر پرجمعیت رفح که نقطه اصلی ورود کمک‌ها به این باریکه محسوب می‌شود، تأکید دارد. اسرائیل اصرار دارد که حمله زمینی به رفح، تنها راه حذف کامل حماس است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید