ابعاد پرونده کلاهبرداری از خریداران آیفون ۲۰ میلیونی

به نقل از منابع خبری

میزان کلاهبرداری کوروش کمپانی بر اساس برآورد‌های غیررسمی، حدود دو هزار میلیارد تومان تخمین‌زده شده است. اگر فرض کنیم قربانیان برای خرید آیفون، نفری ۲۰ میلیون پرداخت کرده باشند، تعداد مالباختگان کوروش کمپانی به حدود ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد. مالک کوروش کمپانی را در فضای مجازی شخصی به‌نام امیرحسین شریفیان معرفی کرده‌اند و ظاهرا از مدتی قبل متواری محسوب می‌شود. پلیس می‌گوید حداقل یک همدست او را دستگیر کرده است.

به گزارش نبأخبر،میزان کلاهبرداری کوروش کمپانی بر اساس برآورد‌های غیررسمی، حدود دو هزار میلیارد تومان تخمین‌زده شده است. اگر فرض کنیم قربانیان برای خرید آیفون، نفری ۲۰ میلیون پرداخت کرده باشند، تعداد مالباختگان کوروش کمپانی به حدود ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد
ماجرای کوروش کمپانی دقیقا به همان تراژدی ختم شد که پیش از این درباره‌اش هشدار داده بودند؛ وعده‌های پوچ، دفتر تعطیل‌شده، مالک فراری و جمعیت مالباختگان خشمگین!

میزان کلاهبرداری کوروش کمپانی بر اساس برآورد‌های غیررسمی، حدود دو هزار میلیارد تومان تخمین‌زده شده است. اگر فرض کنیم قربانیان برای خرید آیفون، نفری ۲۰ میلیون پرداخت کرده باشند، تعداد مالباختگان کوروش کمپانی به حدود ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد. مالک کوروش کمپانی را در فضای مجازی شخصی به‌نام امیرحسین شریفیان معرفی کرده‌اند و ظاهرا از مدتی قبل متواری محسوب می‌شود. پلیس می‌گوید حداقل یک همدست او را دستگیر کرده است.

کوروش کمپانی؛ تراژدی پیش‌بینی شده بود
مالک کوروش کمپانی متواری است. ویدئویی پربازدید به امیرحسین شریفیان منتسب شده و او را در یک استخر مشغول خوشگذرانی نشان می‌دهد. تسنیم از قول یک منبع آگاه نوشته همدست مالک کوروش کمپانی دستگیر شده و در اختیار پلیس قرار دارد.

مالباختگان کوروش کمپانی احساس دوگانه‌ای نسبت به این خبر دارند، چون فرد دستگیری شده، پدر مالک کوروش کمپانی معرفی شده است. جزییات پرونده کوروش کمپانی در روز‌های آینده به‌شکل رسمی منتشر می‌شود.

کوروش کمپانی، دفتری در غرب تهران داشت و برای جلب اعتماد مردم از چهره‌های مشهور و صاحب‌نام ورزشی و هنری در تبلیغات خود استفاده می‌کرد. مالک کوروش کمپانی ادعا داشت گوشی موبایل آیفون را به‌جای ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان، پس از حذف واسطه‌ها نصف قیمت عرضه می‌کند و به‌همین دلیل با عنوان فروشنده آیفون ۲۰ میلیونی شهرت پیدا کرد.

مشتریان کوروش کمپانی تا مهرماه امسال، حداقل سفارش‌های خود را با تاخیر زیاد و بدقولی‌های متعدد تحویل گرفتند، اما از نیمه مهرماه، وقتی قیمت دلار بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بالا رفت، کار کوروش کمپانی گره خورد. دقیقا طبق هشدار‌های پرتکرار درباره ماهیت کسب‌وکار‌های متکی بر فرمول پانزی!

ماجرای کوروش کمپانی و کلاهبرداری پانزی
مالک کوروش کمپانی متهم است از فرمول پانزی برای کلاهبرداری استفاده کرده. پیش از این بار‌ها و بار‌ها درباره احتمال وقوع چنین اتفاقی هشدار داده شده بود، اما ظاهرا کسی به آنها توجه نکرد.

ماجرای کوروش کمپانی از این نظر عجیب است که روش پانزی حداقل ۱۰۰ سال قدمت دارد. آن را به شخصی با نام چارلز پانزی نسبت می‌دهند. او سال ۱۹۲۰، در ظاهر روشی برای سرمایه‌گذاری اختراع کرد و در تبلیغات وسوسه‌انگیزش مدعی شد به سرمایه‌گذاران بابت ۴۵ روز شکیبایی ۵۰ درصد سود می‌دهد و اگر کسی بتواند سرمایه‌گذاری را تا ۹۰ روز ادامه دهد، مشمول سود ۱۰۰ درصدی خواهد شد. اعداد و ارقام مورد استفاده در فرمول پانزی، درست شبیه آیفون ۲۰ میلیون فروشگاه کوروش کمپانی، به شدت وسوسه‌انگیز هستند.

فرمول پانزی عاقبت خوشی نداشت و سرمایه‌گذاران به بدترین شکل ممکن مجازات شدند. قربانیان کلاهبرداری پانزی دقیقا از لحظه ورود به سیستم، بدون اینکه بدانند هر ثانیه به لبه پرتگاه نزدیک می‌شوند، چون به‌طور معمول سرمایه‌ها در کسب‌وکار تولیدی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و مجیران سود نفرات قبلی را با پول سرمایه‌گذاران جدید پرداخت می‌کنند.

فرمول پانزی تا وقتی چرخه جذب قربانی جدید تدام داشته باشد به‌کار خود ادامه می‌دهد. در این دوره ظاهر کار بدون عیب و نقص است، اما به‌محض اینکه سرعت ورود منابع جدید کند شد یا به‌طور کامل توقف پیدا کرد، سیستم پانزی از هم می‌پاشد و سرمایه‌گذاران امیدوار به مالباخته مغموم تبدیل می‌شوند.

چارلز پانزی بدون اینکه یک پاپاسی وسط بگذارد، از این راه ۲۰ میلیون دلار به جیب زد. افرادی پس از او با همین فرمول از مردم سوءاستفاده کردند که همه آن‌ها را کلاهبردار می‌‌دانند. ماجرای کوروش کمپانی نوعی از کلاهبرداری پانزی است. کلاهبرداری پانزی مشهوری دیگری در ایران حدود ۱۶ سال پیش رقم خورد که بین مردم با نام سوییس‌کش شناخته می‌شود.

کوروش کمپانی چطور سرزبان‌ها افتاد؟
کوروش کمپانی با تبلیغ فروش آیفون ۲۰ میلیونی سر زبان‌ها افتاد. این عدد وسوسه‌کننده است، چون کف قیمت آیفون ۱۳ در این مدت ۳۴ میلیون تومان و در حالت حداکثری ۴۰ میلیون تومان بود.

آیفون ۱۳ هنوز زیرنظر اپل تولید می‌شود و عرضه آن روی سایت این برند با قیمت ۶۰۰ دلار ادامه دارد. قیمت جهانی آیفون ۱۳ در ایران با احتساب دلار ۵۰ هزار تومانی به حدود ۳۰ میلیون تومان می‌رسد و باقیمانده آن نصیب واردکننده، واسطه‌ها و فروشنده می‌شود. اگر قیمت دلار پنج هزار تومان بالا برود، آیفون سه میلیون گران خواهد شد و با رشد ۱۰ هزار تومانی دلار، شش میلیون روی قیمت آیفون ۱۳ در ایران خواهد رفت.

بیشتر بدانید | روش اجرای کلاهبرداری پانزی در ماجرای فروش آیفون ۲۰ میلیونی را می‌توان با مثالی ساده توضیح داد. دو نفر با هم وارد سیستم می‌شوند و هر کدام ۲۰ میلیون وسط می‌گذارد. شرکت آیفونی با قیمت ۳۰ میلیون می‌خرد و تحویل یکی از آن‌ها می‌دهد و ۱۰ میلیون برای خودش برمی‌دارد. دومی تا وقتی نفرات جدید وارد سیستم نشده‌اند منتظر می‌ماند. سیستم پانزی دیر یا زود با کاهش تعداد سرمایه‌گذاران جدید یا در اثر شوک حاصل از نوسان قیمت‌ها دچار فروپاشی می‌شود
تعداد مالباختگان و رقم کلاهبرداری کوروش کمپانی چقدر است؟اسناد و فرم‌های به‌جا مانده متقاضیان بعد از تخلیه شتاب‌زده دفتر کوروش کمپانی صحنه‌ غریبی را رقم زده است
قیمت آیفون روی سایت اپل برای مصرف‌کننده محاسبه شده است و تاجران و فروشندگان بزرگ با خرید پارت‌های بزرگ سود می‌کنند، ولی فروش آیفون ۲۰ میلیونی نمی‌تواند با هیچ متر و معیاری منطقی باشد. همین مسئله باعث شد دقیقا از وقتی کوروش کمپانی سرزبان‌ها افتاد و با تبلیغ در فضای مجازی در قالب اینستاگرام معروف شد، مدام هشدار‌هایی درباره آخر و عاقبت کار بشنویم.

واکنش پلیس به ماجرای کوروش کمپانی
مالباختگان کوروش کمپانی پس از مد‌ت صبر و انتظار بالاخره طاقت‌شان تمام شد و هفته گذشته در یکی از کلانتری‌های غرب تهران شکایت کردند. پلیس امنیت اقتصادی وظیفه پیگیری پرونده کوروش کمپانی را برعهده دارد.

دفتر کوروش کمپانی در غرب تهران، پلمب شد، اما کار از کار گذشته، چون تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد دفتر کوروش کمپانی از مدتی پیش تخلیه شده است. کوروش کمپانی که خود را نخستین شرکت نمایندگی واردات و تعمیرات اپل با گارانتی معرفی می‌کرد، صفحه خود را در فضای مجازی بست و سایتی اینترنتی‌شان هم دسترس خارج شد. اخبار منتشر شده درباره فرار مالک کوروش کمپانی، آب سردی بود بر پیکر کسانی که مدت‌ها برای دریافت موبایل چشم انتظار نشسته بودند و حالا باید آن‌ها را مالباختگان کوروش کمپانی بنامیم.

رقم کلاهبرداری کوروش کمپانی و تعداد دقیق مالباختگان مشخص نیست. فعلا همه‌چیز در حد گمانه‌زنی باقی می‌ماند تا شاکیان یکی یکی از مرجع قضایی ماجرا را پیگیری کنند و پلیس به جمع‌بندی برسد. دفتر کوروش کمپانی تخلیه شده است. اسناد و مدارک پخش شده روی زمین، تصویر غریبی را رقم زده است.

مالباختگان کوروش کمپانی ناباورانه جلوی ساختمان اجاره‌ای و حالا سابق آن به‌شکل پراکنده تجمع می‌کنند و بعضی‌هایشان روایت‌هایی سوزناک تعریف می‌کنند. مثل کسی که می‌گوید مالباخته‌ای با فاکتور ۲۴۰ میلیونی و حتی ۶۰۰ میلیونی می‌شناسد.

مالک کوروش کمپانی به‌گفته یک شاکی، برای جلب اعتماد کسانی که از تاخیر در تحویل گوشی‌ها به ستوه آمده بودند ادعا کرده بود کارت پایان‌خدمت و پاسپورت ندارد و احتمالا به‌همین دلیل نمی‌تواند متواری شود. امیرحسین شریفیان در فضای اینترنت به‌عنوان مالک کوروش کمپانی معرفی شده است. بررسی اطلاعات ثبت شرکت نشان می‌دهد در هفتمین روز از بهمن امسال، شخصی به‌نام امیرحسین گودرزی را رسما به‌سمت مدیرعامل و رییس هیات‌مدیره کوروش کمپانی انتخاب کرده‌اند. این فرد با اضافه کردن ۴۵ میلیون تومان، سرمایه کوروش کمپانی را افزایش داده است.

کوروش کمپانی پیش از این شرکای دیگری هم داشته که هرکدام مدتی قبل با دریافت سهم خود، شرکت کوروش پردازان آی سا را ترک کرده‌اند. شرکت کوروش کمپانی، به‌گواهی آگهی منتشر شده در روزنامه رسمی، به هشت بهمن سه سال پیش تاسیس شده است و در آن زمان ۵۰ میلیون تومان بوده و این اواخر به ۹۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرده بود.

سلبریتی‌هایی مثل حمید لولایی، حسین کنعانی‌زادگان، علیرضا بیرانوند، مرتضی پورعلی‌گنجی، آرش رضاوند، حسن ریوندی، فاطمه گودرزی، احمد ایراندوست، هادی چوپان، محسن افشانی، الهام حمیدی، الهام پاوه‌نژاد، مریم مؤمن، هادی ساعی، یوسف تیموری، محسن ابراهیم‌زاده، اکبر عبدی، نیوشا ضیغمی، منوچهر هادی، الهه منصوریان، شهربانو منصوریان، سهیلا منصوریان، یوسف صیادی، رضا شفیعی‌جم، سیدجواد هاشمی، شاهین صمدپور، صادق بوقی، امیر علی‌اکبری، بهرنگ علوی، متین ستوده و… در تبلیغات کوروش کمپانی مشارکت داشتند. از این جمع تاکنون الهام حمیدی، مریم مومن و سیدجواد هاشمی سعی کرده‌اند در صفحات شخصی خود از مالباختگان کوروش کمپانی دلجویی کنند.

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اعلام کرده متهم اصلی شرکت کوروش کمپانی قبل تشکیل پرونده متواری شده، اما یکی از اعضای اصلی شرکت بازداشت شده و دو نفر دیگر تحت تعقیب هستند. پلیس تمام اموال متهم اصلی را توقیف کرده و به اتهامات برخی افراد سرشناس و شناخته شده بابت تبلیغ این شرکت رسیدگی خواهد شد.

سردار رحیمی همچنین از افرادی که برای خرید آیفون ۲۰ میلیونی از کوروش کمپانی ثبت‌نام کرده بودند، خواست همراه مدارک و مستندات خود به‌منظور تشکیل پرونده، به مرکز پلیس امنیت اقتصادی فراجا در ابتدای بلوار مرزداران مراجعه کنند.

 


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید