آیا ایران واقعا ابرقدرت موشکی خاورمیانه است؟

به گفته ژنرال کنت مک کنزی، فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام)

ایران بیش از ۳۰۰۰ موشک بالستیک دارد. این زرادخانه شامل انواع موشک‌های دقیق، کوتاه برد و میان برد سوخت جامد است.

به گزارش نباءخبر، ایران از نظر توان نظامی خالص قابل مقایسه با ایالات متحده یا چین و چندین کشور دیگر نیست. با این وجود، تهران تعداد زیادی موشک ساخته است تا اطمینان حاصل کند که هر کسی که بخواهد حمله یا تهاجم کند به بدترین روش‌های نامتقارن مجازات خواهد شد
سپاه پاسداران یک موشک کروز هواپرتاب ناشناخته را در رژه سالانه خود که ماه گذشته برگزار شد به نمایش گذاشت. به گفته کارشناسان، باله‌های شبکه‌ای ذوزنقه‌ای این سلاح نشان می‌دهد که می‌تواند به نوعی هدایت هدف یاب مجهز باشد. سپاه همچنین پهپاد انتحاری شاهد-۱۳۶ جدید خود را به نمایش گذاشت.

رهبران ایران اغلب از رژه نظامی استفاده می‌کنند تا زرادخانه در حال تکامل خود را به نمایش بگذارند و نشان دهند که همگام با مسابقه تسلیحاتی جهانی پیش می‌روند. در واقع، ایران دارای بزرگترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشک‌های بالستیک در خاورمیانه است.

دولت ایران در سال‌های اخیر سرمایه گذاری زیادی در برنامه موشک‌های بالستیک خود انجام داده است. از سال ۲۰۱۵، سه مجتمع موشکی زیرزمینی که قبلاً پنهان بود، آشکار شد.

به گفته ژنرال کنت مک کنزی، فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام)، ایران بیش از ۳۰۰۰ موشک بالستیک دارد. این زرادخانه شامل انواع موشک‌های دقیق، کوتاه برد و میان برد سوخت جامد است. مک‌کنزی گفت: «در سطح نظامی نگرانی من اول از همه این است که آن‌ها سلاح هسته‌ای ندارند، اما در مورد رشد و کارایی چشمگیر برنامه موشک‌های بالستیک آن‌ها نیز بسیار نگرانم.»

تهران در ماه فوریه موشک خیبرشکن خود را به نمایش گذاشت. این سلاح با برد ۱۴۵۰ کیلومتری قادر است دشمنان را هدف قرار دهد. از آنجایی که ارتش ایران فاقد نیروی هوایی و توانایی حمله دقیق است، برای اینکه بتواند همسایگان خود را هدف بگیرد، به توسعه برنامه موشکی خود متکی است. نیرو‌های نیابتی ایران در سرتاسر منطقه از جمله در یمن، لبنان و عراق فعال هستند و این گروه‌ها بدون عرضه دائمی تسلیحات از ایران کارکردی نخواهند داشت.

در ماه مارس، سپاه پاسداران مسئولیت یک موشک باران به نزدیکی ساختمان در حال ساخت کنسولگری آمریکا در اربیل، پایتخت اقلیم کردستان عراق، را بر عهده گرفت. شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق قبلاً ده‌ها حمله راکتی را علیه دارایی‌های آمریکا در منطقه انجام داده بودند. با این حال، استفاده از موشک‌های بالستیک در این حمله نشانه تشدید تنش است.

موشک‌ها می‌توانند عملکرد‌های دفاعی یا تهاجمی داشته باشند. در حالی که تهران اصرار دارد که تأکیدش بر توسعه تسلیحات صرفاً دفاعی است، حمایتش از اقدامات تهاجمی که توسط نیرو‌های نیابتی در منطقه انجام می‌شود، خلاف این را نشان می‌دهد و بر صدور انقلاب اسلامی متمرکز است.

ساخت موشک‌های بالستیک ایران به طور خاص تهدیدی برای اسرائیل و پرسنل آمریکایی در خاورمیانه است. نکته نگران‌کننده‌تر اینکه زمان شکست هسته‌ای ایران به چند هفته کاهش یافته است. در حالی که این کشور همچنان به توسعه هسته سلاح و اتصال آن به کلاهک موشک نیاز دارد، ایران به انجام این کار نزدیکتر شده است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید