روسیه یکی از موفقترین ماموران جرایم سایبری که در آزمایشگاههای شرکت کاسپرسکی فعالیت میکرد را به همراه یکی از افسران عالیرتبهی سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) به جریم خیانت دستگیر کرد. به نقل از صدا نیوز ، کاسپرسکی تائید کرد ”راسلان استویانوف“، رئیس بخش تحقیقات حوادث کامپیوتری شرکت که یکی از شکارچیان معروف هکرها هم به […]
روسیه یکی از موفقترین ماموران جرایم سایبری که در آزمایشگاههای شرکت کاسپرسکی فعالیت میکرد را به همراه یکی از افسران عالیرتبهی سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) به جریم خیانت دستگیر کرد.
به نقل از صدا نیوز ، کاسپرسکی تائید کرد ”راسلان استویانوف“، رئیس بخش تحقیقات حوادث کامپیوتری شرکت که یکی از شکارچیان معروف هکرها هم به شمار میرود، در ماه دسامبر سال گذشته از طرف مقامات محلی اجرای قانون به خاطر تحقیق و بازجویی در زمینهی احتمال خیانت به روسیه، بازداشت شده است.
پیش از این یکی از روزنامههای روسیه به نام Kommersant گزارش داده بود که استویانوف به همراه ”سرگی میخایلوف”، معاون ریاست بخش امنیت اطلاعات سرویس امنیت فدرال روسیه بازداشت شده است. شرکت امنیتی کاسپرسکی اگر چه اطلاعات بیشتری در اختیار رسانهها قرار نداده اما صحت این گزارشات را تائید کرده است.
”ماریا شیروکووا“، سخنگوی کاسپرسکی در این زمینه میگوید: ”دستگیری استویانوف هیچ ارتباطی با شرکت کاسپرسکی و فعالیتهای آن ندارد. ما هیچ اطلاعاتی از این بازجویی نداریم. این اتفاقات هیچ تاثیری روی فعالیت تیم تحقیقات حوادث کامپیوتری شرکت نخواهد داشت.“ وی اضافه کرد که شرکت فاقد هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات اتهاماتی است که استویانوف با آنها روبهروست. البته آسوشیتدپرس گزارش داده که شیروکووا ادعا میکند این تحقیقات ”مربوط به فعالیتهایی است که استویانوف قبل از استخدام در کاسپرسکی انجام میداده است.“
اگر چنین چیزی صحت داشته باشد باید بدانیم که استویانوف قبل از به کارگیری توسط کاسپرسکی دقیقا مشغول انجام چه کارهایی بوده است؟ اگر ادعاهای کاسپرسکی مبنی بر ریشه داشتن اتهامات متهم در فعالیتهای قبلی درست باشد، طبق اطلاعات وبسایت لینکداین وی اوایل سال ۲۰۰۰ در بخش جرایم مجازی وزارت داخلی روسیه مشغول به کار بوده است؛ پس احتمال خیانت وی در آن قسمت تقویت میشود.
البته هنوز مشخص نشده این اتهامات به هر طریقی ارتباطی با جدیدترین تهمت امریکا مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور از طریق هک و سایر روشهای تبلیغاتی دارند یا خیر؟ اگر چه جامعهی اطلاعاتی امریکا (IC) هکهای انجام شده در امریکا را به گروههای روس نسبت میدهد، گزارش افشا شده منابعی که از طریق آن متوجه شدهاند شخص پوتین دستور مداخله در انتخابات امریکا را صادر کرده را هم اعلام کرده است. اسوشیتدپرس گزارش داده که ”هنوز معلوم نیست این دستگیریها ارتباطی با هکهای انجام شده داشته باشند.“
روزنامهی Kommersant گزارش داده که بازرسیهای انجام شده در روسیه به دنبال پیدا کردن رسید دریافت پول از سوی شرکتهای خارجی توسط استویانوف و ارتباط وی با میخایلوف هستند. طبق گزارشات وبسایت فوربز، استویانوف یکی از شکارچیان هکر برجسته است که در بعضی از تحقیقات بزرگ جرایم مجازی، دولت روسیه را یاری داده است. از جمله این تحقیقات میتوان به شناسایی و دستگیری سه هکری اشاره کرده که حملات تکذیب سرور (DDoS) را روی وبسایتهای شرطبندی انگلستان انجام اده و موفق به سرقت بیش از ۴ میلیون دلار شده بودند. در موردی دیگر وی به مقامات رسمی کمک کرد گروهی ۵۰ نفره به نام Lurk که موفق به سرقت بیش از ۴۵ میلیون دلار از بانکهای محلی شده بودند را دستگیر نمایند.
رسانههای امریکا بارها و بارها شرکت کاسپرسکی را متهم به داشتن رابطهی نزدیک با دولت روسیه کردهاند. در این رابطه ”آندره سولداتوف“، روزنامهنگار محقق و متخصص سرویسهای امنیتی روسیه در صحبت با اسوشیتدپرس میگوید: ”سازمانهای جاسوسی عادت به گرفتن توصیه و پیشنهاد از کاسپرسکی دارند و این شیوه شکلگیری ارتباطات غیررسمی است. اما با این اتفاقات، ارتباط شرکتها با کاسپرسکی رفتهرفته کم رنگ و نهایتا قطع خواهد شد.“
منبع: کلیک