اقشار بيکار، کم درآمد و بازنشسته تاثير پذيري بيشتري را از گراني و تورم لجام گسيخته در جامعه خواهند داشت. 70 درصد از اضطراب ها در ميان اقشار کم درآمد ناشي از گراني است.فشارهاي روحي و رواني باعث بروز تنش هاي رفتاري مي شود، اينگونه افراد با کوچکترين تنش اجتماعي از کوره به در آمده و با خشم با شهروندان برخورد مي کنند. حدود 80 درصد از درگيري هاي فيزيکي و لفظي ناشي از گراني ها و فشارهاي اقتصادي است.
به گزارش نباءخبر،نرخ دلار در حالي از 34 تومان گذشت که نرخ تورم سالانه مهرماه 1401 براي خانوارهاي کشور به 42.9 درصد رسيده است و اين يعني با افزايش قيمت ارز ،ايرانيان که ديگر توان اضافه شدن گراني را ندارند به زودي با گراني بيشتر مواجه خواهند شدکه منجر به نابساماني ها و آسيب هاي اجتماعي مي شود.
نرخ دلار در حالي از 34 تومان گذشت که نرخ تورم سالانه مهرماه 1401 براي خانوارهاي کشور به 42,9 درصد رسيده است و اين يعني با افزايش قيمت ارز ،ايرانيان که ديگر توان اضافه شدن گراني را ندارند به زودي با گراني بيشتر مواجه خواهند شد.
احسان سلطاني- کنشگر اقتصادي با تاکيد بر اينکه اقتصاد ايران که به اين اندازه دلاريزه شده است وقتي قيمت دلار افزايشي مي شود يعني همه چيز گران مي شود از قيمت آب معدني و پوشک بچه تا غذا، دارو و اجاره خانه بالامي رود گفت : اگر ما دلار نداريم پس تشکيل صف هاي مردم براي خريد دلار چيست؟ اگر دلار داريم چرا نرخ آن کاهشي نمي شود؟ بنابراين کاري که دولت در حال حاضر انجام مي دهد اين است که دلار را به مردم مي فروشد و هرچه بتواند هم نرخ آن را بالا مي برد. اين مساله خود منشا گراني، تورم و بدبختي مردم است. اين پژوهشگر اقتصادي با بيان اينکه دولت از اين شرايط سود مي برد و شعار و حرف زدن راحت است افزود: دولت، بنگاه هاي خصولتي و بانک هاي خصوصي و عده اي وابسته از تورم سود مي برند، تورم بايد بالاي 40 درصد باشد تا بانک ها و بنگاه ها بتوانند فساد و پول هايي که نابود کردند را جبران کنند. آنقدر بايد تورم بالا رود تا به سود برسند. بنگاه هاي خصولتي با افزايش قيمت ارز و گراني ها سود مي کنند، زيرا هزينه هاي داخلي آنها ثابت است.بنابراين از اساس برنامه دولت افزايش قيمت ارز و گراني است. برنامه دولت اين است که کشور را با ماليات تورمي اداره کند.
رشد آمار سرقت و جرم با افزايش قيمت ارز
مجيد ابهري، آسيب شناس اجتماعي با بيان اينکه دلايل محيطي تاثير مستقيم بر افزايش آسيب هاي اجتماعي و بروز تنش هاي روحي و رواني دارند گفت : متاسفانه اعتياد، گراني، تورم و بيکاري از عوامل تشديد آسيب هاي اجتماعي هستند. عوامل ياد شده بر تنش هاي روحي، افزايش استرس و اضطراب در جامعه اثر مستقيم دارند.65 درصد از جرايم و بزهکاري هاي خرد به علت اعتياد در جامعه اتفاق مي افتد، جرايم خرد عبارتند ازجيب بري، کف زني، سرقت لوازم درون خودرو و امثال آن ها هستند. اقشار بيکار، کم درآمد و بازنشسته تاثير پذيري بيشتري را از گراني و تورم لجام گسيخته در جامعه خواهند داشت. 70 درصد از اضطراب ها در ميان اقشار کم درآمد ناشي از گراني است.فشارهاي روحي و رواني باعث بروز تنش هاي رفتاري مي شود، اينگونه افراد با کوچکترين تنش اجتماعي از کوره به در آمده و با خشم با شهروندان برخورد مي کنند. حدود 80 درصد از درگيري هاي فيزيکي و لفظي ناشي از گراني ها و فشارهاي اقتصادي است.
اين آسيب شناس اجتماعي گفت: فقر زاينده فساد است ک فساد هم فقر را در جامعه به وجود مي آورد.بعضي از سرقت هاي خرد همانند مواد غذايي مرغ و برنج به دليل سير کردن شکم خود و خانواده است. بنابراين ميتوان گفت با افزايش تورم آسيب هاي اجتماعي در جامعه رشد چشمگيري دارند. براي کاهش آسيب هاي اجتماعي به علت فقر بايد دولت و سازمان هاي حمايتي و مردم نهاد با پشتيباني از نيازمند،با فقر مبارزه کنيم.کمک هاي مقطعي در جاي خود و به صورت موقت خوب است اما بايد با بالا بردن سطح درآمد و ايجاد کارآفريني و اشتغال زايي براي خانواده ها هم با آسيب هاي اجتماعي ناشي از فقر مقابله کرد و هم از فشار اقتصادي خانواده ها کاسته شود.