اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی به رهبری ژوزف استالین در سالهای پس از جنگ دوم جهانی اسیر استراتژی پیچیده غرب شد و به جای اینکه اقتصاد خود را نیرومند کند به سوی نیرومندتر شدن نظامیگری حرکت کرد. غرب ثروتمند اما این استراتژی را به دلیل اینکه رقیبش نمیتوانست همپای او رشد و توسعه را تجربه کند […]
اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی به رهبری ژوزف استالین در سالهای پس از جنگ دوم جهانی اسیر استراتژی پیچیده غرب شد و به جای اینکه اقتصاد خود را نیرومند کند به سوی نیرومندتر شدن نظامیگری حرکت کرد.
غرب ثروتمند اما این استراتژی را به دلیل اینکه رقیبش نمیتوانست همپای او رشد و توسعه را تجربه کند آنقدر ادامه داد تا شوروی از پای درآمد. گورباچف پرچم تسلیم را در دست گرفت و به غرب روی آورد. اما مافیای پرورش یافته در دامان حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی که با جدا شدن ۱۵ کشور اقماری حالا چابکتر هم شده بودند به مرورد خود را متحد کرده و به رهبری ولادیمیر پوتین روسیه جدیدی را بنا کردند.
این روسیه جدید اگرچه به لحاظ نظامی هرگز آن قدرت قبلی را ندارد ولی از یک نظر برای غرب خطرناک است و آن مسوولیتناپذیری رهبری جدید به دنیای متمدن است. ولادیمیر پوتین نیک میداند نمیتواند در میدان مبارزه مستقیم در حوزه اقتصاد و حتی نظامی با غرب و به ویژه امریکا مبارزه کند، اما میتواند آنها را با دردسر مواجه کند. روسیهای که الان مقروض است و درآمد سرانه مردمانش حتی به کره جنوبی هم نمیرسد یک راه برای متحد کردن شهروندان دارد و آن دمیدن در روح بزرگطلبی روسهاست.
در شرایطی که امریکا درگیر دو جنگ بزرگ در افغانستان و عراق بود روسیه اما نیروی تخریبیاش را سامان داد و با استفاده از تجربه گرانسنگ باقی مانده از دوران جنگ سرد و جاسوسهای زبده و با بهرهبرداری از مدرنترین شبکه ارتباطی متصل به شبکههای اجتماعی و اینترنت مخرب غرب را به مبارزه فرا خوانده است.
داستان انتخابات ریاست جمهوری امریکا که به انتخاب ترامپ منجر شده است یکی از پیچیده ترین داستانهای مبارزه سیاسی در قالبهای نوین است. روسیه که در دنیای تجارت و دادوستد کالا و خدمات در دنیا حرفی برای گفتن ندارد و تنها کالاهایی که در تولید آن مهارت دارت تجهیزات نظامی ویرانگر و تربیت و آموزش نیروهای خرابکار در جنگ اینترنتی است به گمان خودش چالش بزرگی در نظام سیاسی ایالات متحده امریکا ایجاد کرده است.
حادثههای عجیب درباره کابینه و یاران ترامپ و حرف و حدیثهای جامعه اطلاعاتی نیرومند امریکا که منجر به حذف یک رفیق کرملین از کاخ سفید شده است نشان میدهد که بازی بزرگی شروع شده است. آیا روسیه از غفلت جامعه اطلاعاتی امریکا که در جریان مبارزات انتخاباتی و قبل از آن تکه تکه به نظر میرسید استفاده کرده است و دوستان و یارانش را به همراه ترامپ به کاخ سفید فرستاده است؟
برخلاف آنچه که ترامپ مدعی آن شده و میگوید جامعه اطلاعاتی امریکا با درج اخبار درون کاخ سفید فضا را آشفته کرده است به نظر میرسد طراحان بازی بزرگ در سیا توانستهاند شرایط را برگردانند. سختگیریها نسبت به ترامپ روزبهروز افزایش مییابد تا جایی که دوستان او اقدامهای خطرناکتری را تدارک میبینند. آیا فلین آخرین شکار جامعه اطلاعاتی امریکاست؟ باید منتظر ماند و دید.
منبع : سایت ساعت ۲۴