تبانی راهبردی روسیه با آمریکا علیه ایران و چین

 روزنامه الحیات از وجود سناریوی معاملات [تبانی] راهبردی بین آمریکا و روسیه در زمینه مسائل منطقه خاورمیانه به ویژه ایران و چین خبر داد. به رغم مشکلات فراوانی که در روابط آمریکا و روسیه وجود دارد پیش بینی ها در زمینه آغاز سریع بهبود روابط بین مسکو و واشنگتن رو به افزایش است، از جمله […]

 روزنامه الحیات از وجود سناریوی معاملات [تبانی] راهبردی بین آمریکا و روسیه در زمینه مسائل منطقه خاورمیانه به ویژه ایران و چین خبر داد.

به رغم مشکلات فراوانی که در روابط آمریکا و روسیه وجود دارد پیش بینی ها در زمینه آغاز سریع بهبود روابط بین مسکو و واشنگتن رو به افزایش است، از جمله مشکلات موجود و اختلافاتی که در دیدگاههای روسیه و آمریکا می توان اشاره کرد اختلافات موجود در روابط با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و اتحادیه اروپاست.
مراکز پژوهشی روسیه رویکردهای جدیدی را در کاخ کرملین و کاخ سفید رصد کرده اند که در این رویکردها تسریع در زمینه نزدیک شدن دیدگاهها به یکدیگر مشاهده می شود تا قبل از اینکه مخالفان بهبود روابط بین مسکو و اشنگتن به ویژه در کنگره دست به کار شوند، بهبود روابط صورت بگیرد. روسیه بر این باور است که دونالد ترامپ از وارد شدن به مسائلی که اهداف روسیه را به خطر می اندازد اجتناب خواهد کرد و گام به گام تحریمهایی را که بر روسیه تحمیل شده است برخواهد داشت و همکاری با مسکو را از سرخواهد گرفت. این در حالی است که اصرار رئیس جمهور آمریکا در از بین بردن تروریسم و نابودی گروه (تروریستی) داعش، شرایط عملی جدی و مناسبی را برای ولادیمیر پوتین فراهم می کند تا پرونده های مطرح شده در زمینه بهبود روابط بین مسکو و واشنگتن را مورد بررسی قرار دهد.
برخی جریانهای (سیاسی) روسیه هم بر این باورند که ترامپ شخصیتهای موثری را در اطراف خود می پروراند. این شخصیتهای موثر معتقدند توافق با روسیه به نفع آمریکاست.
سناریوهایی که آمریکا بر آن متمرکز شده است از بین بردن داعش و جلوگیری از (گسترش نفوذ) چین و ایران است. مراکز پژوهشی روسی نزدیک به کاخ کرملین بر این باورند که توافق روسیه و آمریکا در زمینه اجرای حملات سنگین به گروه (تروریستی ) داعش در سوریه و کشورهای دیگر در منطقه باعث خواهد شد اعتراضات اعضای کنگره آمریکا در زمینه برداشتن تحریمها از روسیه کاهش یابد و این بدان معنی است که ماموریت ترامپ را در زمینه ایجاد چارچوبی راهبردی برای همکاری با روسیه آسانتر خواهد کرد.
از سوی دیگر نارضایتی روسیه از سیاستهای تهران در مرحله پس از برداشتن تحریمها؛ زمینه را برای توافق مسکو با واشنگتن در زمینه پرونده ایران فراهم می سازد. این در حالی است که روسیه پرونده ایران را به عنوان اهرم فشار برای اصرار بر مواضع خود در مذاکرات با دولت ترامپ استفاده خواهد کرد. از سوی دیگر فشارهای آمریکا بر تهران برای مسکو این زمینه را فراهم خواهد کرد که در زمینه های دیگری سود ببرد تا تاثیر ایران بر سوریه را کاهش دهد زیرا در حال حاضر نفوذ ایران در سوریه با اهداف روسیه مغایرت دارد.
از سوی دیگر، موضع روسیه در زمینه جلوگیری از افزایش نفوذ چین محتاطانه خواهد بود؛ زیرا مسکو اصرار دارد روابط خود را با پکن به تیرگی نکشاند، از این رو همکاری با واشنگتن در این برهه از زمان در زمینه های سیاسی و نظامی نخواهد بود بلکه تنها در زمینه ژئواقتصادی خواهد بود.

منبع : خبرگزاری آریا


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید