بریتانیا، به دلیل نگرانیهای امنیتی بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی، شمار کارکنان سفارتخانههای خودش در ایران و عراق را به پایینترین سطح کاهش داده است. خروج دیپلماتهای انگلیس از ایران و عراق یک گام احتیاطی است و تصمیمی نیست که بر اساس اطلاعات خاص درباره وجود تهدید گرفته شده باشد.
به نقل ازصدانیوز،روزنامه تایمز انگلیس خبر داد که این کشور در پی هراس از انجام عملیات تلافیجویانه ایران در پی شهادت سردار قاسم سلیمانی، طرحهای اضطراری برای خارج کردن نیروهای نظامی خود از عراق را تسریع کرده است.
وزارت دفاع بریتانیا اوایل هفته جاری نزدیک به ۲۰ برنامه ریز ارشد ارتش را به سفارت خود در بغداد فرستاده است.
منابع دفاعی به تایمز گفته اند که از روز سه شنبه و پس از سه روز عزاداری برای سردار قاسم سلیمانی، احتمال انجام حمله تلافی جویانه از سوی ایران بیشتر خواهد شد.
مشاوران بریتانیایی در حال تنظیم کردن طرحهایی برای خروج سریع سربازان خود از عراق هستند و ممکن است این طرحها برای دیپلماتها و دیگر افراد غیرنظامی هم به کار گرفته شود.
شب گذشته هم تصویری از یک نامه در رسانههای خبری منتشر شد که طی آن یک مقام ارشد نظامی آمریکایی به عراق اطلاع داده بود این کشور برای خروج از عراق آماده میشود.
این نامه که پیشنویس آن توسط ژنرال ویلیام سیلی، فرمانده یگان رزمی ارتش آمریکا در عراق، تهیه شده بود بعدا از سوی مقامات آمریکایی از جمله مارک اسپر، وزیر دفاع، رد شد. اسپر اظهار داشت که «نه تصمیمی، نه هیچ برنامهای یا آمادگیای برای ترک [عراق]وجود ندارد.»
روز گذشته اسکاینیوز گزارش داده بود بریتانیا، به دلیل نگرانیهای امنیتی بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی، شمار کارکنان سفارتخانههای خودش در ایران و عراق را به پایینترین سطح کاهش داده است.
منابع دیپلماتیک در گفتوگو با این شبکه خبری گفتهاند خروج دیپلماتهای انگلیس از ایران و عراق یک گام احتیاطی است و تصمیمی نیست که بر اساس اطلاعات خاص درباره وجود تهدید گرفته شده باشد.
این خبر با واکنش حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در لندن، مواجه شد. او در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «عجیب است که شبکه اسکای نیوز – که زمانی متعلق به مُرداک بود – خبری جعلی در مورد کاهش حضور دیپلماتیک انگلیس منتشر می کند. من امروز در جلسهای با وزارت خارجه این کشور بودم و در این جلسه بر گسترش سطح مناسبات دوجانبه تاکید شد.»
خبرها درباره تصمیم بریتانیا همزمان با اعلام موضعی مشابه از سوی چند کشور اروپایی دیگر منتشر شده است.
اسلواکی اعلام کرده است که هفت سرباز خود را از عراق به منطقهای اعلام نشده خواهد برد. این نیروها به عنوان بخشی از ماموریت آموزشی ناتو در عراق حضور داشتند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آلمان هم نوشت: «نیروهای آلمانی فعال در عراق بطور موقت کاهش مییابند و حدود ۳۰ نفر که در پایگاههای بغداد و تاجی مستقر هستند، به کشورهای همسایه یعنی کویت و اردن منتقل میشوند.»
سخنگوی وزارت دفاع آلمان بدون ارائه اطلاعات بیشتری، اعلام کرد که انتقال این نیروها به کشورهای همسایۀ عراق «بهزودی آغاز خواهد شد».
نیروهای آلمانی حاضر در عراق در مجموع حدود ۱۲۰ نفر هستند که به عنوان بخشی از نیروهای ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش، علاوه بر پایگاههایی در نزدیکی پایتخت عراق، در اقلیم کردستان عراق نیز مستقر هستند و در آنجا نیز به آموزش نیروهای امنیتی محلی میپردازند.