در حالی که حملات بین اسرائیل و حزب الله به شدت افزایش یافته، نگرانی ها در مورد اینکه این درگیری ممکن است به یک جنگ تمام عیار تبدیل شود، افزایش یافته است. این گمانه زنی بیش از هر زمان، حضور نظامی امریکا را در خاورمیانه تقویت می کند.
به گزارش نبأخبر،با افزایش تنش ها در مرز لبنان، نیروهای نظامی امریکا در خاورمیانه، استقرار نیروها، کشتی ها و هواپیماهای جنگی خود را تغییر دادند. خبرآنلاین جزئیات آرایش نظامی امریکا در خاورمیانه را بررسی کرده است.
در حالی که حملات بین اسرائیل و حزب الله به شدت افزایش یافته، نگرانی ها در مورد اینکه این درگیری ممکن است به یک جنگ تمام عیار تبدیل شود، افزایش یافته است. این گمانه زنی بیش از هر زمان، حضور نظامی امریکا را در خاورمیانه تقویت می کند.
در همین راستا از هفته ها قبل چندین مقام آمریکایی گفتند که ایالات متحده در بیشتر سال گذشته حضور نظامی خود را در خاورمیانه حفظ کرده و حدود ۴۰ هزار سرباز، دست کم دوازده کشتی جنگی و چهار اسکادران جت جنگنده نیروی هوایی این کشور در سراسر خاورمیانه پراکنده شده اند تا هم برای محافظت از متحدان و هم به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر حملات ایران و محور مقاومت قرار گیرند.
ایالات متحده در نتیجه حملات اخیر در لبنان به دنبال افزایش یا تغییر نیروها نبوده اما در حال حاضر یک نیروی تقویت شده در منطقه وجود دارد که به طور معمول، حدود ۳۴۰۰۰ نیروی آمریکایی در ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده استقرار دارند که کل خاورمیانه را پوشش می دهند. این سطح از نیروها در ماه های اولیه جنگ اسرائیل و حماس به حدود ۴۰۰۰۰ نفر افزایش یافت و کشتی ها و هواپیماهای بیشتری به منطقه اعزام شدند.
این در حالی است که چند هفته پیش و قبل از تشدید تنش ها بین اسرائیل و حزب الله لبنان، وزیر دفاع امریکا به دو ناو هواپیمابر و کشتی های جنگی همراه آنها دستور داد در منطقه بمانند و در نتیجه تعداد سربازان امریکایی نزدیک به ۵۰ هزار نفر افزایش یافت.
آرایش جنگی امریکا در آستانه حمله اسرائیل به لبنان
کشتی های جنگی نیروی دریایی امریکا در سراسر منطقه، از شرق دریای مدیترانه تا خلیج عمان، پراکنده هستند و جت های جنگنده نیروی هوایی و نیروی دریایی هر دو از نظر استراتژیک در چندین کشور شدند تا قابلیت بازی جنگ در برابر تهدیدات را افزایش دهند.
چه آنکه سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون روز پنجشنبه گفت: «ما به توانایی هایی که در حال حاضر برای محافظت از نیروهای خود در آنجا داریم و در صورت نیاز باید به دفاع از اسرائیل نیز بپردازیم، اطمینان داریم.» این در حالی است که با وجود استقرار تجهیزات پیشرفته امریکا در دریای سرخ، یمن یک آزمایش موشکی موفقیت آمیز با اصابت قطعی به اسرائیل داشته است و توانسته توان موشکی خود را ارتقا دهد.
فرماندهان نظامی آمریکا مدت هاست که استدلال می کنند که حضور یک ناو هواپیمابر قدرتمند – با مجموعه ای از جت های جنگنده و هواپیماهای تجسسی و موشک های پیشرفته – یک عامل بازدارنده قوی در برابر ایران است.
یو اس اس آبراهام لینکلن و سه ناوشکن آن در خلیج عمان هستند، در حالی که دو ناوشکن نیروی دریایی ایالات متحده در دریای سرخ هستند. زیردریایی موشک هدایت شونده یو اس اس جورجیا، که وزیر دفاع امریکا ماه گذشته دستور داده بود، در دریای سرخ بمانند جزئی از این تجهیزات هستند.
آرایش جنگی امریکا در آستانه حمله اسرائیل به لبنان
همچنین شش کشتی جنگی ایالات متحده در شرق دریای مدیترانه وجود دارد، از جمله کشتی تهاجمی آبی خاکی یو اس اس واسپ با واحد اعزامی تفنگداران دریایی بیست و ششم و سه ناوشکن نیروی دریایی که آنجا استقرار دارند.
این در حالی است که رسانه های امریکایی خبر دادند حدود نیمی از جت های جنگنده اف/ای-۱۸ یو اس اس آبراهام لینکلن به یک پایگاه زمینی در منطقه منتقل شده اند که مقامات امریکا از گفتن مکان آن خودداری کردند.
نیروی هوایی امریکا نیز ماه گذشته یک اسکادران اضافی از جت های جنگنده پیشرفته اف-۲۲ را اعزام کرد که تعداد کل اسکادران های جنگنده زمینی در خاورمیانه را به چهار اسکادران رسانده است.
در چنین شرایطی دو محور تحلیلی از کنشگری اسرائیل در برابر حزب الله لبنان تقویت می شود.
محور اول؛ اطمینان نتانیاهو از قدرت بازدارندگی نظامی امریکا در برابر تهدیدات خارجی علیه اسرائیل بعد از هر کنش نظامی این کشور علیه حزب الله لبنان است. بنابراین اسرائیل در صورت حمله به لبنان، تمرکز نظامی خود را بر آن متمرکز خواهد کرد و نیاز به تمرکز به تهدیدات خارجی ندارد. در چنین شرایطی توازن قدرت نظامی محور مقاومت با ناتو (و نه اسرائیل) قابل ارزیابی خواهد بود.
محور دوم؛ فرصت استثنایی اسرائیل از هم اکنون تا قبل از انتخابات امریکا برای هر عملیات بزرگ نظامی در لبنان است. چرا که در صورت تغییر رئیس جمهور امریکا، این امکان وجود دارد که امریکا از حضور نظامی خود در منطقه بکاهد و اسرائیل نیز پشتوانه سیاسی-نظامی خود را از دست خواهد داد.