احیای روابط ایران و عربستان به زودی در بغداد اعلام می‌شود

یک منبع آگاه عراقی روز یکشنبه فاش کرد که مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، میانجیگری خود را بین عربستان سعودی و ایران قبل از نشست سران کشور‌های عربی خلیج فارس و آمریکایی در جده در اواخر ماه جاری، از سر خواهد گرفت.

به گزارش صدانیوز(نبأخبر)،روزنامه «الشرق الاوسط» که مواضع نزدیک به عربستان سعودی دارد، به نقل از منبع مذکور خبر داد که انتظار می‌رود احیای روابط عربستان و ایران در بغداد اعلام شود.

گفته شده که بیانیه مذکور با حضور مقامات عربستان و ایران، الکاظمی و فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، قرائت خواهد شد، اما مشخص نشده که این موضوع قبل از نشست جده خواهد بود یا بعد از آن.

این منبع آگاه همچنین خاطرنشان کرد که مصطفی الکاظمی در سفر هفته گذشته خود به جده و تهران در مورد چندین پرونده معلق بین عربستان سعودی و ایران پیشرفت‌هایی ایجاد کرده است.

او تاکید کرد که این تحول به کاهش کل تنش‌ها در منطقه کمک می‌کند.

منبع عراقی در پاسخ به این سوال که آیا مقامات سعودی قبل از نشست جده به بغداد سفر خواهند کرد، گفت که چنین سفری مستلزم هماهنگی بین ریاض، بغداد و تهران است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه در دمشق اعلام کرد که تهران از احیای روابط با ریاض، بازگشایی سفارت‌ها و آغاز گفتگو‌های سیاسی استقبال می‌کند.
او همچنین درباره ادعای وزیر خارجه عراق درباره گفتگوهای جداگانه میان ایران و اردن، ایران و مصر گفت: تا کنون مذاکره مستقیمی با طرف مصری نداشته‌ایم، اما برخی تلاش ها در جریان است تا در چارچوب همکاری های کشورهای اسلامی تهران و قاهره نیز روابطشان به حالت طبیعی برگردد. به اعتقاد ما مصر کشور مهمی در جهان اسلام است و توسعه روابط طبیعی بین تهران و قاهره را به نفع دو ملت، دو کشور و منطقه است.

در همین حال، حسین علاوی، دستیار کاظمی به روزنامه الشرق الاوسط گفت که نخست وزیر برای ایجاد یک دوره ثبات، صلح، همکاری و توسعه منطقه‌ای تلاش می‌کند.

علاوی ادامه داد: کاظمی میانجیگری را از آوریل ۲۰۲۱ آغاز کرد و با وجود بحران‌ها و تنش‌های رسانه‌ای، موفق شد چهار دور دیگر گفتگو بین عربستان و ایران برگزار کند.

او اضافه کرد: می‌توان گفت که عراق توانسته است روابط عربستان و ایران را به سمت یک دوره تفاهم و تبادل نظر در مورد چندین موضوع منطقه سوق دهد.

علاوی ادامه داد: «عراق به ایجاد ثبات در منطقه علاقه‌مند است چرا که به خاطر پروژه‌های بزرگی در زمینه حمل و نقل، انرژی، برق، امنیت غذایی، کمبود آب و تغییرات آب و هوایی، با تغییرات اقتصادی مواجه است.»

وی تصریح کرد: موفقیت این پروژه‌ها مستلزم مشارکت و همکاری مستمر بین کشور‌های منطقه است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید